KURTIJEVA MILICIJA NASTAVLJA DA HAPSI SRPSKE POLITIČARE! Novi incident u Severnoj Mitrovici, nastavlja se ugnjetavanje našeg naroda


IZVOR: Republika - 20.08.2024 | 13:49


"Prišla su mi tri policajca koja su pokušala da me savladaju"

Foto: Tanjug/AP, youtube.com
KURTIJEVA MILICIJA NASTAVLJA DA HAPSI SRPSKE POLITIČARE! Novi incident u Severnoj Mitrovici, nastavlja se ugnjetavanje našeg naroda

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević priveden je pa pušten nakon što mu je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici izrečena novčana kazna zbog narušavanja javnog reda i mira, prenosi "Kossev"

Arsenijević, koga je takozvana kosovska policija privela jer je navodno duvao u pištaljku za vreme posete trojice prištinskih ministara Severnoj Mitrovici, tvrdi da  neće platiti kaznu.

- Prišla su mi tri policajca koja su pokušala da me savladaju. Mirno sam otišao, uhapsili su me i napisali kaznu za remećenje javnog reda i mira, na šta ćemo se žaliti i nećemo platiti jer nema nikakvog osnova za to", kaže Arsenijević.

Juče uhapšen Srbin u Goraždevcu

U Goraždevcu je juče priveden Luka Zlatičanin iz ovog sela. Iz tzv. Kosovske policije tvrde da je privođenje zbog narušavanja javnog reda i mira, dok porodica sumnja u to, prenosi Radio Goraždevac.

Da je Zlatičanin priveden za Radio Goraždevac je potvrdila supruga uhapšenog Nadica Zlatičanin.

“Ja sam bila u stanicu policije, čeka se odluka sudije da li će biti kažnjen novčano ili zatvorom. Ako bude kažnjen zatvorom, prebaciće ga odmah u Peć. Isterali su me iz stanice policije i bili su jako neljubhazni”, kazala je ona.

Lideri Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković uhapšeni su i 8. avgusta kada su na Trgu Braće Milić u Severnoj Mitrovici, kod glavnog mosta na Ibru, pokušali da spreče prefarbavanje oslikanih srpskih trobojki.

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Glavni most na Ibru

Kurtijevi lažni ministri Dželjalj Svečlja, Aljbuljen Hadžiju i Eljbert Krasnići danas su ponovo posetili Severnu Mitrovicu.

Poseta, o kojoj ponovo nisu bili obavešteni mediji na srpskom jeziku, odvijala se, od kabineta gradonačelnika Erdena Atića, preko vojnog remonta, šetališta, do glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, saznaje "Kossev".