"KADA BUDEMO IMALI PLATU 550 EVRA, BIĆEMO LIDER BALKANA": Piper razmontirao Đilasa jednim njegovim snimkom iz prošlosti - Danas mu ne valja Srbija sa 855 evra! (VIDEO)


IZVOR: Republika/M.S. - 10.09.2024 | 11:12


Bilo je veliko tih 550 evra kada je prosečna plata bila 329...

Foto: Profimedia/AFP
"KADA BUDEMO IMALI PLATU 550 EVRA, BIĆEMO LIDER BALKANA": Piper razmontirao Đilasa jednim njegovim snimkom iz prošlosti - Danas mu ne valja Srbija sa 855 evra! (VIDEO)

Uroš Piper, bivši medijski koordinator Novog DSS, ogolio je licemerje "vođe opozicije" Dragana Đilasa u samo jednom kratkom snimku! 

Kako je pre više od deceniju govorio Đilas, kada budemo imali platu od 550 evra, što je za 221 evro bilo daleko od realnosti u njegovo vreme, bićemo lider na Balkanu.

Da li to znači da je Srbija danas mnogo više od lidera i da li je "vođa opozicije" spreman da to prizna?

 - Đilas 2013: Kad dođemo do prosečne plate od 550 evra bićemo lider na Balkanu. 

 - Prosečna plata u Srbiji od 550 evra ostvarena još u junu 2021. godine. - Prosečna plata u julu 2024. godine prešla 855 evra.

Prosečna plata dok je Đilas bio vlast 2012. bila 329 evra - napisao je Uroš Piper na mreži "X".

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Lajčak je u ponedeljak rekao da će, nakon Prištine, posetiti Beograd, kako bi pripremio naredni sastanak "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa" dve strane u Briselu.

On je na Fejsbuku, sumirajući prethodnu nedelju, naveo da je, nakon Bledskog strateškog foruma, boravio u Prištini radi pripreme narednog sastanka glavnih pregovarača u Briselu.