DIREKTOR KANCELARIJE ZA KiM: Kurti nastavlja svoju politiku policijske okupacije severa Kosmeta gradnjom još jedne policijske stanice


IZVOR: Republika/ T. J. - 10.09.2024 | 13:56


Petković ističe da, prema Briselskom sporazumu, Priština i Aljbin Kurti nemaju pravo da podižu svoje monoetničke policijske baze i poligone na severu KiM.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
DIREKTOR KANCELARIJE ZA KiM: Kurti nastavlja svoju politiku policijske okupacije severa Kosmeta gradnjom još jedne policijske stanice

Aljbin Kurti, premijer Kosova, nastavlja sa politikom policijske okupacije severa Kosova i Metohije, sada gradnjom još jedne policijske stanice u selu Lešak kod Leposavića. Ova odluka nije dočekana sa odobravanjem, a Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, ističe da ova stanica ne donosi sigurnost ni mir srpskom narodu na ovim prostorima, već predstavlja direktnu pretnju, zastrašivanje i provokaciju preostalim Srbima.

- Ni po jednoj tački sporazuma iz Brisela, Priština i Aljbin Kurti nemaju pravo da na severu KiM podižu svoje monoetničke policijske baze i policijske poligone kojima žele da konačno proteraju Srbe sa severa Kosova i Metohije i zaokruže svoju politiku etničkog čišćenja - naveo je Petković i dodaje:

- Čemu služi Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije videlo se i sinoć kada su brutalno pretukli i maltretirali srpske mladiće, a potom ih i uhapsili, videlo se kada su upucali Milana Jovanovića, Srećka Sofronijevića, Dragišu Galjka, kada su brutalno pretukli srpsku decu Daru i Kristijana, a takvih primera je još mnogo. Zato je Kurti danas i pobegao od novinara i nije smeo da odgovori ni na jedno takvo pitanje, jer i on i čitava međunarodna zajednica dobro znaju čemu služe njegove policijske stanice i baze na severu Kosova i Metohije i da tamo niti je dobrodošao, niti ima šta da traži.

Petković ističe da će srpski narod uvek videti Kurtija kao nasilnika, uzurpatora i progonitelja. On takođe naglašava da srpski narod kroz svoju tešku istoriju zna da nijedna tiranija nije trajala doveka, te da će uvek imati podršku svoje države Srbije.

BONUS VIDEO