IZNELI I POSLEDNJE DINARE I DOKUMENTACIJU: Kurtijevi razbojnici upali u trezor NBS u Leposaviću (VIDEO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 12.09.2024 | 18:46


Zamenik komandira tzv. Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je da se akcija koja je sprovedena ima za cilj "zaplenu dokaza" i povezana je sa slučajem u kom postoji sumnja na "pranje novca"

Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online
IZNELI I POSLEDNJE DINARE I DOKUMENTACIJU: Kurtijevi razbojnici upali u trezor NBS u Leposaviću (VIDEO)

U akciji koju je sprovela tzv. kosovska policija, iz trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću zaplenjeni su preostali dinari, koji su bili izneti u džakovima, a većinom su činili metalni novac. Pored dinara, zaplenjena je i određena dokumentacija, a akcija je okončana nešto pre 16:30 časova.

Zamenik komandira tzv. Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je da se akcija koja je sprovedena ima za cilj "zaplenu dokaza" i povezana je sa slučajem u kom postoji sumnja na "pranje novca". Ovo predstavlja značajan korak u istrazi koja je u toku, a detalji o ovom slučaju još uvek nisu u potpunosti otkriveni.

Lažni premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je na svom Fejsbuk profilu da su proteklih dana izneti i dokumenti iz istorijskog arhiva koji datira od 1943. do 1973. godine u Leposaviću. Ova potvrda ukazuje na ozbiljnost situacije i naglašava važnost pronađene dokumentacije.

Ovo događanje sigurno će izazvati reakciju lokalnog stanovništva u Leposaviću, a pitanje bezbednosti i zaštite imovine i dokumentacije biće u fokusu interesovanja. Takođe, postojiće i interesovanje za dalji razvoj situacije i ishod istrage koja je u toku.

Analitičar Visar Imeri smatra da bi opozicija trebalo da organizuje veliki protest, ali ne da bi rušila vlast, već da bi građani izrazili nezadovoljstvo radom tzv. kosovske vlade s obzirom na to da je situacija na Kosmetu, kako ocenjuje, teža nego ikada.

"Verujem da je vlast nanela veliku štetu ekonomiji Kosova, a kroz javni diskurs opozicije predstavljeno je koliku je ekonomsku štetu nanela vlada Kurtija i njegovo ponašanje, da ne pričamo o dijalogu, već samo ekonomiji, i zašto danas imamo najtežu situaciju do sada", rekao je Imeri za Dukađini.

Izrazio je očekivanje da će političke stranke promeniti svoj pristup i jasno staviti do znanja da se ne protive lično Samoopredeljenju, već da su nezadovoljni rada tzv. Vladom Kosova.

BONUS VIDEO