PRLJAVA KAMPANJA PROTIV VOJNOG ROKA! Kad pogledate ko pljuje, sve će vam odmah biti jasno!


IZVOR: LJ. M. - 18.09.2024 | 17:51


Opozicija ponovo sabotira uvođenje obaveznog vojnog roka.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, Printscreen/N1/Nova.rs
PRLJAVA KAMPANJA PROTIV VOJNOG ROKA! Kad pogledate ko pljuje, sve će vam odmah biti jasno!

Mašinerija, a pod tim mislimo na medije u vlasništvu Dragana Šolaka, plus opoziciju kojom gazduje Dragan Đilas, radi punom parom protiv uvođenja obaveznog vojnog roka.

Svakog dana otkako je objavljena odluka o tome, smenjuju se naslovi kojima je jedini cilj da vojni rok u trajanju od 75 dana obesmisle, nipodaštavaju, izvrgnu ruglu ili vam preporuče, ukoliko se uklapate u starosnu granicu, kako možete izbeći odlazak u kasarnu ili koliku ćete kaznu platiti ako se o poziv oglušite. Istovremeno, salve napada stižu iz Prištine, ali i s domaće političke scene, pa se tako bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš, umesto da se pokrije ušima i ćuti, ne skida iz medija. Zaboravlja, pritom, da kaže da Hrvatska, zemlja čiji pasoš pored srpskog ima, takođe uvodi obavezan vojni rok i to pre nas, mada je članica NATO.

Ponoš, na primer, tvrdi da služenje vojnog roka od 75 dana neće rešiti probleme koji postoje u Vojsci Srbije jer ti vojnici neće biti osposobljeni za odbranu zemlje.

- Ako bude sa 75 dana, stvari su loše, a biće još gore, oni će da čiste prazne kasarne, a neće imati ko da vozi tenkove - ocenio je čovek tokom čijeg je mandata vojska devastirana.

Generalna proba u Batajnici

Generalna proba za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", koji će biti održan prekosutra na vojnom aerodromu u Batajnici, održana je danas. Prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Ljuban Karan, bivši oficir KOS, kaže da je naša profesionalna vojska odlična, a da će, kad regruti krenu na obavezno služenje vojnog roka, naše odbrambene sposobnosti biti bolje i veće za tri koplja.

- I to smeta onima koji žele nemoćnu Srbiju, koji bi je potčinili, raskomadali, degradirali... Nažalost, mi imamo u našoj zemlji deo tih struktura, to su strukture koje žele silom na vlast, pa žele da izazovu probleme u zemlji. Ono što je žalosno jeste da su ti ljudi već upropastili vojsku jednom, i umesto da su u zatvoru sada svašta pričaju - kaže Karan i dodaje:  POGLEDAJ GALERIJU

- Oni vrše neku vrstu kontrapropagande služenju obaveznog vojnog roka, nije to slučajno.

I za političkog analitičara Darka Obradovića nema dileme, na delu je podrivanje poverenja u srpsku vojsku i državu:

- Mnoge razvijene države imaju služenje vojnog roka na organizovan i uspešan način. Sada, kada slušamo kritičare, oni nam poručuju da naša vojska nije u stanju da obuči potreban kadar, što je čista zamena teza i vređanje oficira. Nažalost, nije slučajno što u ovom trenutku tema služenja vojnog roka postaje poligon za raspirivanje građanskih strahova i nezadovoljstva, možda će sada da zaborave litijum kad imaju novu temu.

BONUS VIDEO