NAŠA SARADNJA I PRIJATELJSTVO NASTAVLJAJU DA JAČAJU! Oglasio se predsednik Vučić povodom 75 godina od osnivanja NR Kine (FOTO)


IZVOR: Republika - 19.09.2024 | 07:52


"Čestitam kineskom narodu na postignućima koja su oblikovala moćnu i uticajnu državu kakva je danas"

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ
NAŠA SARADNJA I PRIJATELJSTVO NASTAVLJAJU DA JAČAJU! Oglasio se predsednik Vučić povodom 75 godina od osnivanja NR Kine (FOTO)

Svečani prijem povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine održan je sinoć u Beogradu, a domaćin prijema bio je kineski ambasador Li Ming. Pored značajnih državnika poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Miloša Vučevića i predsednice parlamenta Ane Brnabić, svečanosti su prisustvovali i mnogi predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas putem Instagrama nakon proslave obeležavanja 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

- Povodom 75 godina od osnivanja NR Kine, čestitam kineskom narodu na postignućima koja su oblikovala moćnu i uticajnu državu kakva je danas. - napisao je na svom instagram profilu buducnostsrbijeav predsednik Vučić.

Dokaz čeličnog prijateljstva

Tokom svečanosti, ambasador Li Ming istakao je značaj prijateljstva između Kine i Srbije, naglašavajući da Kina visoko ceni pridržavanje principa jedne Kine od strane Srbije, kao i čvrstu podršku suverenitetu, nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i nezavisno izabranom razvojnom putu Srbije. Takođe, izrazio je protivljenje bilo kakvim spoljnim silama koje se mešaju u unutrašnje stvari Srbije, ističući spremnost Kine da zajedno sa Srbijom očuva međunarodnu pravičnost i pravdu.

- Kina visoko ceni pridržavanje principa jedne Kine od srpske strane, takođe čvrsto podržavamo suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i nezavisno izabrani razvojni put Srbije, protivimo se bilo kakvim spoljnim silama koje se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i spremni smo da zajedno sa Srbijom očuvamo međunarodnu pravičnost i pravdu. - istakao je Li Ming


- Naša saradnja i prijateljstvo nastavljaju da jačaju, otvarajući nove horizonte za zajednički napredak. - zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO: