SRDAČAN ZAGRLJAJ: Ursula fon der Lajen objavila emotivnu fotografiju sa Vučićem (FOTO)


IZVOR: Republika - 19.09.2024 | 14:02


Vučić i Fon der Lajenova su na fotografiji zagrljeni

Foto: Printscreen/Facebook/Ursula von der Leyen
SRDAČAN ZAGRLJAJ: Ursula fon der Lajen objavila emotivnu fotografiju sa Vučićem (FOTO)

Ursula fon der Lajen objavila je emotivnu fotografiju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa sastanka u Briselu koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovala predsednica Evropske komisije.

Vučić i Fon der Lajenova su na fotografiji zagrljeni.

Foto: Printscreen/Facebook/Ursula von der Leyen

 

- Danas sam primila lidere šest zapadnobalkanskih partnera. Svih šest zemalja pripada Evropi. To je ono na čemu radimo. Paralelno, približavamo njihove ekonomije i tržišta našim našim Planom rasta od šest milijardi evra za region - napisala je Fon der Lajen.

Podsetimo, Vučić je pred današnji sastanak istakao da je ovaj susret važan i da će se razgovarati, prvenstveno, o evropskom Planu rasta sa Zapadni Balkan i istakao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i unutrašnjim reformama.

Predsednik je naveo da će se tokom radnog ručka razgovarati i o sprovođenju pojedinačnih reformskih agendi, planovima nove Komisije kada je u pitanju proces proširenja, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.

- Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama u cilju pridruživanja EU, ali na prvom mestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je rekao da će Srbija zato nastaviti da insistira na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer, kako je istakao, "za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja".

 

BONUS VIDEO: