SRBIJI OD EU 1.58 MILIJARDI EVRA! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU!


IZVOR: Republika - 20.09.2024 | 07:00


Budite bolje informisani od drugih!

Foto: Tanjug/TANJUG VIDEO
SRBIJI OD EU 1.58 MILIJARDI EVRA! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU!

Srpski telegraf u izdanju za petak, 20. septembar donosi pregršt važnih i interesantnih priča!

VUČIĆ IZ BRISELA O PLANU RASTA ZA ZAPADNI BALKAN -SRBIJA OD EU DOBIJA 1,58 MILIJARDI EVRA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da se uskoro, u oktobru ili novembru, može očekivati isplata prve tranše po planu rasta za zapadni Balkan u iznosu od 112 miliona evra, a da je ukupno planirano da Srbija dobije 1,58 milijardi evra. On je rekao da se nada da će to biti već krajem oktobra i da je to važno za građane, da osete pomak.

- Naša tranša će biti 112 miliona evra, od toga je 32 miliona evra poklon novac, 80 miliona evra je kredit, pod najboljim mogućim uslovima, ali nije to za nas od suštinskog značaja, već reforme, to je za nas od najvećeg značaja - naglasio je Vučić u Briselu nakon sastanka s predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.
EKSKLUZIVNA ISPOVEST ŽRTVE SARAJEVSKOG GLUMCA - Moamer Kasumović bludničio nad dečakom od 14 godina, a sve obelodanjeno na pozorišnoj predstavi


Poznati bosanskohercegovački Moamer Kasumović, koji se proslavio ulogom u seriji "Lud, zbunjen, normalan", osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom. Ceo slučaj sa zlostavljanjem maloletnika desio se 2021, od kada se Moameru Kasumoviću gubi svaki trag. Prema informacijama Raporta, delo se desilo 2021, a upravo u tom periodu Kasumović je nestao iz Sarajeva, odnosno vrlo retko je mogao da se sretne u gradu u kojem je živeo od 1996, svoje 15. godine, završio Akademiju scenskih umetnosti i kasnije radio.
Podsećamo, sve se saznalo nakon predstave "Tiho, tiše", koja je izvedena u okviru 6. Sarajevo Festa 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo. Tema predstave je vršnjačko nasilje, nakon čega su upriličeni razgovori s publikom. Tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Na pitanje o kome se radi rekao je Moamer Kasumović (43). Mladić je u potresnoj ispovesti u Narodnom pozorištu rekao da je ceo slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

PROVALJENE NOVE PREPISKE "KAVAČKOG KLANA" - ZVICERA I DŽONIJA JURI DUH

Evropol je ušao u trag Radoju Zviceru, Nikoli Vušoviću i Ljubi Miloviću razbijanjem šifara na komunikacionoj platformi Ghost (Duh). U velikoj akciji u devet zemalja zasad je uhapšen 51 osumnjičeni - 38 u Australiji, 11 u Irskoj, jedan u Kanadi i jedan u Italiji, koji je pripadnik italijanske mafijaške grupe Sacra Corona Unita. Zvanično je saopšteno samo da nova hapšenja slede, a Srpski telegraf saznaje da je među odbeglim "kavčanima" i "vračarcima" već zavladala panika.
Evropol je saopštio da je ta platforma bila alat za aktivnosti poput trgovine drogom velikih razmera, pranja novca, ekstremnog nasilja i drugih oblika ozbiljnog kriminala.

DIREKTOR "GRANDA" SE ODLUČIO ZA POSEBAN VID LEČENJA - SAŠA JE TRAŽIO DA SE O NJEGOVOJ BOLESTI UOPŠTE NE PRIČA. SITUACIJA JE TAKVA DA SVI NAVIJAJU, KAO I ON SAM, DA SVE BUDE KAKO TREBA

Direktor "Granda" Saša Popović već izvesno vreme bije životnu bitku, zbog čega se ne pojavljuje na javnim događajima i u javnosti uopšte već šest meseci.
Otkad su se u maju pojavile fotografije na kojima se vidi da je bio zbrinut na Institutu za ortopediju na Banjici, ispred kog je viđen u kolicima, a noga mu je bila u gipsu do kolena, Popović je nestao iz javnog života.
Kako smo sada saznali, zbog narušenog imuniteta i bolesti s kojom se nedavno čelnik "Granda" susreo, doktori su predložili da zameni krv da bi mu se ojačao organizam, pored već postojećih terapija kojim se podvrgao.
- Saša u poslednje vreme redovno ide u inostranstvo i konsultuje se s doktorima koji su širom Evrope najveći stručnjaci. On je u Nemačkoj, na jednoj privatnoj klinici, razgovarao s doktorom koji mu je predložio zamenu krvi, što je tretman koji podmlađuje i jača organizam. Njemu je to sada preko potrebno jer treba da ojača s obzirom na to da je na terapiji zbog koje je često malaksao - otkriva nam izvor.

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 20. septembar