SRBIN PRETUČEN U LIPLJANU HOSPITALIZOVAN! Albanci ga prebili motkama i opljačkali!


IZVOR: Republika/J.B. - 20.09.2024 | 09:42


Oglasila se i Kancelarija za KiM!

Foto: ST/Nebojša Mandić
SRBIN PRETUČEN U LIPLJANU HOSPITALIZOVAN! Albanci ga prebili motkama i opljačkali!

Dejan Radić, Srbin iz Starog Gracka u opštini Lipljan, brutalno je pretučen i opljačkan u svojoj kući tokom noći.

Trojica napadača, koji su govorili albanski, vezali su Radića, tukli ga motkom, a zatim opljačkali. Nakon napada, pomoć su mu pružile komšije, koje su pozvale policiju, budući da Radić živi sam nakon nedavne smrti majke.

Trenutno je hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici, a incident je potvrdila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Napadi na Srbe postali su svakodnevica na Kosovu i Metohiji, jer svaka mržnja rađa i inspiriše mržnju, a Srbi u ovom stradalnom selu ni posle dve i po decenije nemaju mira, već su ponovo na meti Albanaca", naglašava Kancelarija za KiM.

U saopštenju se ukazuje da je ovaj napad uneo ogromnu zabrinutost i zebnju među preostale Srbe koji žive u Starom Gracku, jer, kako se ističe, oni čija je obaveza da ih štite okreću glavu na drugu stranu, da ne vide sopstvenu sramotu.

"Da li će o Dejanovim mukama kroz koje je prošao da se oglasi neki međunarodni predstavnik iz Prištine i da ga poseti ili on za njih ne postoji? Hoće li borci za ljudska prava da podignu glas za brutalno pretučenog Srbina na Kosovu i Metohiji i da traže od Prištine i Kurtija da prestanu da sprovode i zagovaraju politiku koja inspiriše nasilje i teror nad Srbima?", navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO