MARINIKA DAVALA ŠAKOM I KAPOM! Ovaj projekat je samo vrh ledenog brega


IZVOR: TAMARA BUJIŠIĆ - 20.09.2024 | 23:30


Đilasova saradnica, u vreme kad je bila pokrajinski sekretar, delila milione koji su netragom nestali

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC, Printscreen
MARINIKA DAVALA ŠAKOM I KAPOM! Ovaj projekat je samo vrh ledenog brega

Nakon pisanja Srpskog telegrafa da je Marinika Tepić, nekadašnji pokrajinski sekretar za sport i omladinu, dala milione za fantomske projekte i ojadila budžet Vojvodine digla se velika prašina, a, kako saznajemo, projekat "Zlatni most - seks za početnike" je samo vrh ledenog brega, ispod koga se kriju još brojne malverzacije.

ZATRAŽEN POVRAĆAJ

Naime, pored šest miliona dinara, koliko je otprilike dato udruženju Skaska, tu su i mnogi drugi očigledno fantomski projekti za koje sredstva nisu pravdana. Što bi se narodskim jezikom reklo, Marinika je pare delila šakom i kapom.

Tako su višemilionska sredstva dodeljena i Fudbalskom klubu Donji Srem iz Pećinaca, a koji danas više i ne postoji.

- Klub je dobio 4.000.000 dinara za izgradnju stadionske infrastrukture. Od toga je čak 3.003.483 dinara završilo ko zna gde jer taj iznos nije pravdan dokumentacijom - stoji u papirima u koje smo imali uvid i u kojima piše da je ovaj predmet još u sudskom postupku.

Pored ovoga, FK Budućnost iz Banatskog Brestovca je za sanaciju i adaptaciju svlačionica dobio 400.000 dinara, a potrebna dokumentacija koja bi trebalo da opravda utrošena sredstva takođe nije dostavljena.

Foto: Printscreen

 

- Traži se raskid i povraćaj sredstava, a ceo proces je u fazi vansudskog poravnanja - stoji u spisima.

Za sanaciju klupa s nadstrešnicom za rezervne igrače i delegate i zaštitne mreže iza golova FK Slavija dato je netragom nestalih 1.095.168 dinara, pa je zatražen raskid i povraćaj celokupne sume.

SUMNJIVE ŠORE

Pored klubova koji su dobijali velike pare, Tepićeva je Društvu za očuvanje banatskih šora dala 900.000 dinara.

- Sredstva su dodeljena za održavanje Svetskog prvenstva u banatskim šorama. Nije dostavljena dokumentacija kojom se pravda utrošeni novac, za iznos od 124.165 dinara, dok je drugih 500.000 dinara potrošeno nakon održavanja manifestacije, što takođe nije opravdano - navedeno je u dokumentima gde stoji i da je postignuto sudsko poravnanje, pa je deo novca uplaćen u budžet APV.

Marinika Tepić nije odgovorila na naša pitanja.

Prst na čelo, pa 400.000
Pored pomenutih udruženja, 400.000 dinara dato je i omladinskoj organizaciji Centar za razvoj za projekat "Prst na čelo, gasi nam se selo".

- Sredstva nisu opravdana, nije dostavljena potrebna dokumentacija koja bi opravdala utrošeno - piše u dokumentima, gde se dodaje da je sudski postupak u toku, te da se zastupnik pojavio uz obećanje da će dostaviti dokumentaciju.

Skaska: To su lažne optužbe

Udruženje Skaska, koje je dobilo novac za projekat "Zlatni most - seks za početnike", kratko je odgovorilo na naša pitanja.

- Na brzinu, vrlo važna stvar za vas, ne postoji sudski proces koji se vodi protiv Skaske. Ne treba iznositi lažne optužbe jer su lako proverljive - kazali su iz ove organizacije iako, podsetimo, postoje zvanični spisi o celom slučaju.