KAKVO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Britanski mediji ne prestaju da hvale njegov potez:" Pokazao je JEDINSTVENU SPOSOBNOST!" (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 21.09.2024 | 07:50


Borba za naš narod i zemljuu prepoznata je širom sveta!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC
KAKVO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Britanski mediji ne prestaju da hvale njegov potez:" Pokazao je JEDINSTVENU SPOSOBNOST!" (FOTO)

Pisanje o jačanju odnosa između Izraela i Srbije, kao i o tome zašto je Srbija važna Izraelu, izazvalo je pažnju izuzetno popularnog portala Nju Arab iz Londona. U svom članku, portal je uputio predsedniku Aleksandru Vučiću možda najveći kompliment koji jedan svetski državnik može da dobije u ovim nesigurnim vremenima punim neprijateljstava i sukoba.

Foto: Printscreen

Tekst o poseti izraelskog predsednika

Autor je, govoreći o predsedniku Vučiću, između ostalog istakao: "Održavajući bliske odnose sa Rusijom, Kinom, Iranom, Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama, Vučić je pokazao jedinstvenu sposobnost da gradi odnose sa zemljama koje su često geopolitički rivali."

Ova pohvala upućena Vučiću nije prošla nezapaženo, jer su je podržali i drugi urednici portala. Jasno je da zbog ove jedinstvene sposobnosti i diplomatske veštine, mnogi, kako u regionu, tako i u svetu, priželjkuju Vučićevu smenu. Njegova politika, koja se zasniva na nezavisnosti i slobodarskim principima, čini Srbiju politički i ekonomski jačom, što naravno ne odgovara mnogima na međunarodnoj sceni.

Foto: Printscreen

Reagovanja na posetu izraelskog predsednika Srbiji

Ovako vođena spoljna politika Srbije daje zemlji dodatnu snagu i stabilnost, a Vučićeva sposobnost da balansira između velikih sila dodatno doprinosi jačanju njenog položaja. Ove specifične veštine i uspeh na diplomatskoj sceni učinile su Vučića jednim od ključnih igrača ne samo na Balkanu, već i na širem globalnom nivou.

BONUS VIDEO