NIŠTA NOVO! GLUMAC I ŠOLAKOV DIREKTOR IZ ROVINJA OPLELI PO SVOJOJ ZEMLJI: Bjela iz Hrvatske udario na Srbiju!


IZVOR: LJ. M. - B. K. - 21.09.2024 | 20:10


Bjelogrlić izneo gomilu laži protiv države, "Telekoma" i RTS, iz N1 tvrde da jedini objavljuju istinu

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia, ATAImages
NIŠTA NOVO! GLUMAC I ŠOLAKOV DIREKTOR IZ ROVINJA OPLELI PO SVOJOJ ZEMLJI: Bjela iz Hrvatske udario na Srbiju!

Mada čak i elementarna kultura nalaže da ne pljuješ svoju kuću iz komšiluka, glumac Dragan Bjelogrlić je ponovo izabrao baš to: otišao je u Hrvatsku da odande (na njihovo oduševljenje) napadne Srbiju.

Imao je u Rovinju (gde je u toku Vikend medija festival) zdušnu podršku od direktora televizije Dragana Šolaka.

Dva loša nisu, naravno, uspela da ubiju Miloša (u ovom slučaju target je svakako bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić), ali ostavila su opor utisak i podsetila nas ko su i šta su.

BESMISLICE

Doći ćemo i do njihovih besmislica, samo podsetimo još odakle su izabrali da nas pljuju.

Naime, baš nekako u isto vreme dok su njih dvojica izgovarala to što su izgovarala, objavljeno je da su na peronu s kojeg autobusi polaze iz Zagreba za Beograd nacrtani kukasti krstovi i ustaški simboli, uz poruke: "Ustaše" i "Ubij Srbina".

Foto: Snv

Jezivi antisrpski grafiti

Krstić: Čega se pametan stidi

Prema rečima marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića, ovakvo ponašanje može se najbolje opisati jednom narodnom poslovicom:

Danas je pljuvačina sopstvene zemlje u Hrvatskoj, koja slavi etničko čišćenje Srba, postala oznaka prave opozicije i elitne malograđanštine. Ima jedna srpska poslovica koja govori o ovoj pojavi. Glasi: "Čega se pametan stidi..." 

Bjelogrlić, koji je bio gost na tribini "Bolji život produkcije u regiji", rekao je da je njegova potreba za kritikom sve veća jer se navodno anomalije u našem društvu rapidno umnožavaju.

- Neću ćutati, glasno ću govoriti i to će, nažalost, da me košta. I moju porodicu će da košta. Ali to sam izabrao - pokušao je Bjelogrlić prisutnima da izmami suze na oči nad njegovom tužnom sudbinom iako, istine radi, napomenimo da nas ovde njegovi filmovi i serije zasipaju sa svih mogućih kanala, da ih snima sve u 16 i učestvuje na svim festivalima, a samo primera radi, premijeru svog filma "Čuvari formule" održao je u MTS dvorani, kojoj je sponzor "Telekom", firma koju ni u Rovinju nije propustio da napadne.

Miletić: Ne služi na čast

Politički analitičar Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije kaže da je interesantno da čovek koji je baš cenio prethodni sistem u punom kapicitetu i nalazio način da dođe do fondova sad kuka unaokolo:

- To što se žali po inostranstvu mu nije trebalo. Razumem pravo na drugo mišljenje, da se bori, ali da pusti da ga instruišu Hrvati... To mu ne služi na čast.

Potom je izneo svoju uobrazilju o nekakvim crnim listama, mada, kao što rekosmo, nikada više nije radio nego pod ovom njemu tako mrskom vlašću.

- I nisam samo ja u toj situaciji. Ima još mojih kolega s istom sudbinom. I da, reći ću. Postoje crne liste u RTS i "Telekomu". Šta bi se desilo da dođe reditelj, ponudi projekat i traži da u njemu glume Bjelogrlić, Nikola Kojo, Ceca Bojković, Anita Mančić. Šta bi se desilo - kazao je Bjela uz odobravanje svojih hrvatskih domaćina i tamošnjih dežurnih mrzitelja Srbije i Vučića.

Sudi mu se zbog prebijanja reditelja Gage Antonijevića

Podsetimo, Bjelogrliću se trenutno sudi zbog prebijanja reditelja Predraga Gage Antonijevića. Sve se dogodilo tokom filmskog festivala 23. avgusta 2021. u niškom hotelu "Ambasador". Bjelogrlić je na saslušanju priznao izvršenje krivičnog dela, ali je na suđenju u većoj meri promenio ploču. Ceo incident, uključujući i momenat kad Bjelogrlić ustaje i iz čista mira prilazi Antonijevićevom stolu i počinje da ga udara, zabeležile su kamere hotela.

Takođe, dodao je da mu je nekoliko reditelja reklo da su ga stavili u podelu projekata za RTS (pa što, majstore, kad i tako hrabar i rešen da o svemu govoriš, ne reče makar jedno ime?), ali da su dobili odgovor "ne može", kao i da mu je sada "lakše da se prikaže na hrvatskoj televiziji nego na srpskoj".

I ne treba da čudi što bi ga hrvatska televizija dočekala raširenih ruku kad je svojevremeno na HRT rekao da je "Vučić autokrata koji kreira čitav niz poltrona", ali i ponovio da je "Srbija zverinjak".

Kukasti krstovi i "ubij Srbina" na autobuskoj stanici u Zagrebu

Na peronu s kojeg autobusi polaze iz Zagreba za Beograd nacrtani su kukasti krstovi i ustaški simboli uz natpis "Ustaše" i "Ubij Srbina", objavio je portal zagrebačkog nedeljnika Novosti.

Sudeći po patini, navode, grafiti su tu već duže vreme. Uz nacistički kukasti krst i nekoliko ustaških stilizovanih slova "U" s krilcima, tu je i grafit "Ustaše".

Kao autori su potpisani "1950" i "Varoš", uz prekrižen znak zagrebačkog Dinama, iz čega, piše portal, nije teško iščitati da se radi o pripadnicima splitske navijačke grupe koja je osnovana 1950, a Varoš je kvart u centru tog grada.

DINKO ŠAKIĆ

Uz Bjelogrlića, briljirao je u Rovinju i izvršni direktor Šolakovog kanala N1:

- I moram da naglasim da čak i takozvani politički protivnici i ljudi koji podržavaju vlast gledaju N1 jer žele da znaju šta je istina, šta se zaista dešava.

A kakav je N1 vajni svetionik istine u Srbije, vidi se i po tome kolika im je gledanost i koliko se stvari koje izbace na dnevnom nivou ispostavi kao laž. Ipak, kad gazda Šolak, kao i njegov imenjak političar i njegov drugi imenjak glumac kažu, na primer, da je belo u stvari crno, ko bi to dovodio u sumnju.

Ovo, inače, ni izdaleka nije prvi put da kritičari vlasti biraju upravo Hrvatsku da odapnu otrovne strelice ka Srbiji. Pamtimo tako kako je novinar i profesor Dinko Gruhonjić s tribine u Dubrovniku rekao da ima lepo ime Dinko, kao Dinko Šakić (upravnik ustaškog logora Jasenovac).

 

BONUS VIDEO: