VUČIĆ SE MOĆNOM PORUKOM OBRATIO NARODU IZ NJUJORKA: "Obećavam borbu, iskrenu i posvećenu, za naše državne i nacionalne interese"! (FOTO)


IZVOR: Republika - 22.09.2024 | 18:34


Vučić je i ovo obraćanje završio sa "Živela Srbija"!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
VUČIĆ SE MOĆNOM PORUKOM OBRATIO NARODU IZ NJUJORKA: "Obećavam borbu, iskrenu i posvećenu, za naše državne i nacionalne interese"! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Njujorka na svom Instagram nalogu.

 

 

- Jutarnji čaj u Njujorku, sve pokušavajući da pobedim tremu i nervozu zbog velike odgovornosti pred nastupe koje ću imati u UN. Narodu u Srbiji, kao i uvek, mogu da obećam borbu, iskrenu i posvećenu, za naše državne i nacionalne interese. Živela Srbija! - istakao je Vučić.

Podsećamo, u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas je počeo dvodnevni Samit o budućnosti, u okviru 79. sednice Generalne skupštine UN, koji je uvod u generalnu debatu sednice u utorak, 24. septembra. 

Kako je najavljeno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić će u Njujorku imati susrete sa više od 40 svetskih lidera, a to je potvrdio i on u današnjem obraćanju naciji.

Planom i programom je predviđeno i učešće Vučića na Samitu o budućnosti, kao i na sastanku o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u koorganizaciji Kine i Zambije.

Tokom zasedanja Generalne skupštine, Vučić će prisustvovati i brojnim skupovima, među kojima je i prijem „Serbia Beyond Future“ u organizaciji Stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama. On će se obratiti u Generalnoj skupštini  u utorak oko 20 sati po našem vremenu.

On je istakao da će se najveći deo njegovog obraćanja odnositi na situaciju na Kosovu i Metohiji.

Bonus video