PREDSEDNIK VUČIĆ ODLIKOVAO VELIKOG SRPSKOG PRIJATELJA! Nebenzji u Njujorku uručen Orden srpske zastave prvog stepena (FOTO)


IZVOR: Republika - 24.09.2024 | 06:13


"Želim vam svaki uspeh i svako dobro, ovo je za mene bila velika čast"

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
PREDSEDNIK VUČIĆ ODLIKOVAO VELIKOG SRPSKOG PRIJATELJA! Nebenzji u Njujorku uručen Orden srpske zastave prvog stepena (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN, Orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Ruske Federacije u Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji za pomoć koju je pružio Srbiji prilikom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Vučić je Orden srpske zastave drugog stepena uručio zamenicama stalnog predstavnika Ruske Federacije u Ujedinjenim nacijama Ani Jevstignjejevoj i Mariji Zbolockajoj.

- Još jednom želim da vam zahvalim na prijateljskim odnosima koje razvijamo, za vašu pomoć koju ste nam pružili ovde u Njujorku, prilikom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Nadam se da možemo dodatno da ojačamo saradnju između naših naroda i naših zemalja do nivoa kojim ćemo svi biti zadovoljni. Hvala vam još jednom, to je bio jako težak posao, ja to mnogo cenim i od nas uvek možete da očekujete isto. Želim vam svaki uspeh i svako dobro, ovo je za mene bila velika čast - napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

 

 

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a danas će se  obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

BONUS VIDEO: