DAN OD OGROMNE VAŽNOSTI ZA SRBIJU! Predsednik Vučić večeras brani Kosmet u Njujorku, EVO KAD SE OČEKUJE OBRAĆANJE


IZVOR: Republika - 24.09.2024 | 06:32


Predsednik u Njujorku govori o narušavanju svih principa međunarodnog javnog prava na Kosmetu

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
DAN OD OGROMNE VAŽNOSTI ZA SRBIJU! Predsednik Vučić večeras brani Kosmet u Njujorku, EVO KAD SE OČEKUJE OBRAĆANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u nedelju da će tokom boravka u Njujorku imati puno važnih sastanaka sa svetskim liderima, kao i da će u okviru Generalne skupštine UN održati govor danas, u utorak između 19.30 i 20 sati po srpskom vremenu i da će govoriti pre svega o narušavanju svih principa međunarodnog javnog prava, kao i o AP KiM.

- Glavni deo za nas je 24. septembar, utorak, negde oko 19:30 ili 20 sati po srpskom vremenu. Tako da sad ne mogu baš tačno da kažem jer to nikad ne znate da li će neko da govori 10, 15 ili 20 minuta, da li će neko da se ne pojavi i tako dalje, ali to je to. Tako da mislim i verujem da ćemo imati mnogo, mnogo susreta -  rekao je Vučić u nedelju novinarima.

Predesednik će se danas obratiti kao jedan od prvih 12 ili 13 govornika.

Mi imamo dobar slot. Prvo govori Lula (da Silva), predsednik Brazila, zatim po pravilu ovde drugi govori predsednik Amerike. Erdogan je, mislim, treći i to je nekako dogovoreno. Sad mi smo u prvih 12-13, što znači dva sata posle njih, kada je i najveća pažnja - rekao je Vučić.

Dodao je da ćemo tako videti i šta će i koliko da govore oni koji budu pre njega držali govor.

- Onda govorimo mi, mi smo već tri puta menjali sve i jutros i sinoć, tako da do sutra ćemo konačnu verziju da sastavimo i onda nastavljamo sa brojnim bilateralnim susretima - rekao je Vučić juče.

BONUS VIDEO: