PALMA : VUČIĆ DOKAZAO U NJUJORKU DA SRBIJA NIKADA NIJE IMALA VEĆU POLITIČKU SNAGU I POŠTOVANJE U SVETU NEGO DANAS


IZVOR: Republika/J.B. - 24.09.2024 | 10:06


Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obratio se nakon Vučićevog odlaska u Njujorku.

Foto: Republika
PALMA : VUČIĆ DOKAZAO U NJUJORKU DA SRBIJA NIKADA NIJE IMALA VEĆU POLITIČKU SNAGU I POŠTOVANJE U SVETU NEGO DANAS

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se izborio za pravdu u Sjedinjenim Američim Državama, samom činjenicom da je uspeo za dva dana da razgovara sa, verovatno najmoćnijom osobom u SAD Džejkom Salivenom koji je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost, sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, turskim predsednikom Erdoganom i mnogim drugima, a da istovremeno nagradi ruskog ambasadora u UN Vasilija Nebenzju za pomoć Srbiji prilikom odbacivanja Rezolucije o Srebrenici. Takvu političku snagu i poštovanje u svetu Srbija nikada nije imala - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Tu činjenicu treba da pozdrave svi građani Srbije, a posebno sve političke partije u Srbiji, bez obzira da li su deo vlasti ili opozicija. Međutim opozicija indirektno preko napada na predsednika svoje države, napada Srbiju i ta opozicija pokazuje da se zalaže ne za jaku, već za slabu Srbiju. Pošto opozicija zna da na izbora nema šta da traži, pokušava na sve načine da pučem dođe na vlast. U Srbiji se na vlast dolazi delima i glasovima građana. Srbija je ponosna na svog predsednika - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Podsećamo, u Njujorku danas počinje generalna debata 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN), na kojoj će se okupiti više od 140 svetskih lidera i predstavnika država, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Generalna debata počinje danas u devet sati po američkom, odnosno u 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Generalnu debatu otvara generalni sekretar UN Antonio Gutereš, a potom se, po ustaljenom redosledu, prvi obraća predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva, drugi na listi govornika je predsednik SAD Džozef Bajden, a treći predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Predsednik Vučić je 14. na listi govornika prvog dana generalne debate.

BONUS VIDEO