"SVET JE NA IVICI NUKLEARNE KATASTROFE"! Vučić u UN: "Neoprostivo je da u 21. veku stadaju deca u konfliktima"!


IZVOR: Republika - 24.09.2024 | 20:38


Živimo u svetu gde niko nikoga ne sluša, postoje samo naši argumenti i naša istina, rekao je Vučić.

Foto: Pink/Printscreen
"SVET JE NA IVICI NUKLEARNE KATASTROFE"! Vučić u UN: "Neoprostivo je da u 21. veku stadaju deca u konfliktima"!

Predsednik Aleksandar Vučić tokom govora UN osvrnuo se na decu stradalu u konfliktima.

On je tom prilikom ukazao i na reči predsednika SAD Džona Ficdžeralda Kenedija „čovečanstvo mora okončati rat pre nego što rat okonča čovečanstvo".

- Ne bih želeo da se mudre reči predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija, pokažu i kao proročke: „Čovečanstvo mora okončati rat pre nego što rat okonča čovečanstvo.“  Čovečanstvo se danas sve više oslanja na tehnologiju a sve manje na čovečnost. I ove godine ponovo govorimo o tragičnim sukobima i razaranjima koji donose patnju i ogromne ljudske žrtve, kao i o brojnim teškim posledicama koje neminovno prate ratne sukobe. Republika Srbija i srpski narod duboko saoseća i deli bol za svim izgubljenim životima u sukobima koji se dešavaju širom sveta, uključujući tragične događaje na Bliskom istoku i u Ukrajini.

- Neoprostivo je da danas, u 21. veku, govorimo o jezivim brojkama koje se odnose na decu stradalu u konfliktima. Deluje potpuno neverovatno, ali svet je na ivici nuklearne katastrofe i nuklearnog Holokausta. U želji da pobede i unište one druge, korak po korak, približavali smo se ivici ambisa i na kraju smo tamo i stigli. Živimo u svetu gde niko nikoga ne sluša, postoje samo naši argumenti i naša istina, dok oni drugi motaju da nestanu jer uvek ugrožavaju naše ili univerzalno lažne vrednosti - rekao je on.

Bonus video