VUČIĆEVE REČI DUGO ĆE ODZVANJATI HODNICIMA UN-a! Brnabić nakon istorijskog govora predsednika u UN: Srbija nije sluga ni Rusije ni SAD


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 07:09


Dugo će se ovaj govor prepričavati u slobodoljubivim zemljama kojih je sve više

Foto: Tanjug/ R. PRELIĆ
VUČIĆEVE REČI DUGO ĆE ODZVANJATI HODNICIMA UN-a! Brnabić nakon istorijskog govora predsednika u UN: Srbija nije sluga ni Rusije ni SAD

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, pred celim svetom pokazao kako se brani integritet i suverenitet jedne zemlje, kao i kako se ''hrabro brani istina i pravda, multilateralizam, UN, međunarodno pravo i jednakost među zemljama i narodima, kako se brani mir i kako se bori za mir''. 

Ona je citirala Vučićeve reči da Srbija nije sluga ni Rusije ni SAD, da ima svoje interese, i da za nju jedinu nadu predstavlja da se ''razumeju mehanizmi laži i prevara u međunarodnim odnosima'' i ocenila da će te reči "dugo odzvanjati hodnicima UN".

- I zato ne želim sada da vas pitam, nego da kažem, da je jedina nada, ne samo za moju zemlju koju volim najviše na svetu, već i za vaše zemlje, da dobro razumete mehanizme laži, mehanizme prevara u međunarodnim odnosima i da pokušamo da se okupimo ovde, u najvažnijoj organizaciji, da pokušamo da je menjamo, da pokušamo da je poštujemo - navela je Brnabić reči predsednika Vučića na svom nalogu na mreži X.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Srbija može biti ponosna

- Dugo će ove reči predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, odzvanjati hodnicima UN-a i dugo će se prepričavati u slobodoljubivim zemljama kojih je sve više - istakla je Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.

BONUS VIDEO: