POSLE JUČERAŠNJEG ĆUTINOG HAOSA I GAĐANJA MINISTARA, poslanici danas u 10.00 časova nastavljaju rad


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 07:18


Na dnevnom redu je sedam tačaka, od kojih je jedna predlog izmena zakona o budžetu za ovu godinu

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija
POSLE JUČERAŠNJEG ĆUTINOG HAOSA I GAĐANJA MINISTARA, poslanici danas u 10.00 časova nastavljaju rad

Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju rad, a na dnevnom redu je sedam tačaka, od kojih je jedna predlog izmena zakona o budžetu za ovu godinu.

Ukupno je podneto 146 amandmana, od čega 119 na rebalans budžeta.

Rebalansom budžeta je planirano da ukupni prihodi iznose 2.173,4 milijarde dinara, što je za 132,5 milijardi odnosno 6,5 odsto više u odnosu na inicijalni budžet.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojim se povećava roditeljski dodatak.

Jučerašnji dan u Skupštini Srbije obeležio Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je gađao ministre zbirkom propisa

Nakon što je ministar Martinović razotkrio istinu o lažnim ekolozima, Ćuti, Milivojeviću i ostalima, Aleksandar Jovanović Ćuta je još jednom pljunuo na Narodnu skupštinu, posegao za nasiljem, gađao ministre knjigom sa zbirkom propisa, među kojima se nalazi i Ustav Republike Srbije, a onda je narodni poslanik Dejan Bulatović Ćuti i ostalim nasilnicima održao lekciju koju će dugo pamtiti!

Foto: Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Demonstrirao za kakvu Srbiju se zalaže

Jovanović je u više navrata ulazio u polemiku sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem, a kada je Martinović rekao da mogu opozicionari da menjaju imena, stranke, ali da je njiihov vlasnik predsednik jedne druge stranke, Jovanović je bacio zbirku propisa prema delu gde su sedeli ministri. 

Narodni poslanik Dejan Bulatović je potom Ćuti i njegovim saborcima održao lekciju i istakao da opoziciju boli što je jedan ministar govorio o poljoprivredi i velikim ulaganjima u ovaj sektor.

- Taj gospodin koji je bacio taj poslovnik tako baca i Ustav Republike Rrbije, tako baca i Sveto pismo. Ovaj parlament, to je najviši hram demokratije. Ovim gestom, gađali ste srpski narod, pljunuli ste na srpski narod, na tradiciju, na nešto što je najsvetije u srpskom narodu, a to je Narodna skupština Republike Srbije. Ovo se nikad nije desilo. Desilo se da je potegnut pištolj i da je ubijen jedan narodni poslanik ovde. Ovo što je on (Ćuta) uradio neumitno me je podsetilo na to da oni hoće da pucaju. Oni hoće građanski rat i rade na tome. Oni hoće da unište Srbiju, rade protiv ustava i protiv svega onoga što je srpski narod radio decenijama. Sram vas bilo, neće vam proći! - poručio je Bulatović.