VUČIĆEV GOVOR POGODIO SUŠTINU KOLAPSA MEĐUNARODNOG PRAVNOG SISTEMA! Oglasio se Dačić nakon istorijskih reči predsednika u Njujorku


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 07:46


"Ceo svet je mogao da jasno čuje poziciju Srbije i koliko je Srbija cenjena u slobodarskom svetu"

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
VUČIĆEV GOVOR POGODIO SUŠTINU KOLAPSA MEĐUNARODNOG PRAVNOG SISTEMA! Oglasio se Dačić nakon istorijskih reči predsednika u Njujorku

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a.

- Govor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio je suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a - poručio je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je istakao da je ta agresija stvorila presedane, što je na kraju dovelo do ''jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, i njegovog priznanja od strane zemalja agresora, kao i do izbijanja ratnih sukoba u mnogim krajevima sveta''.

Prema Dačićevim rečima, Vučićev govor u UN je najbolja dijagnoza stanja u međunarodnoj zajednici koja se čula u UN u novije doba.

- Ceo svet je mogao da jasno čuje poziciju Srbije i koliko je Srbija cenjena u slobodarskom svetu. Upućujem punu podršku stavovima iznetim od strane predsednika Vučića, koji su u najboljem nacionalnom i državnom interesu - istakao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.

BONUS VIDEO: