OPTUŽILI GA DA JE PRODAO KOSOVO, A SINOĆ GA JE BRANIO POPUT OBILIĆA! Klevetnici će zabiti glavu u pesak, ali narod i istorija pamte


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 07:58


Istorijski govor Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija dugo će se pamtiti

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav, Wikimedia/Kacnepcku-Cp6uja
OPTUŽILI GA DA JE PRODAO KOSOVO, A SINOĆ GA JE BRANIO POPUT OBILIĆA! Klevetnici će zabiti glavu u pesak, ali narod i istorija pamte

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorom pred Generalnom skupštinom UN pokoljenjima koja dolaze ostavio dragocenu lekciju o tome kako se voli otadžbina i brane srpski državni i nacionalni interesi na Kosovu i Metohiji, ali i kako se jedan mali i slobodoljubiv narod bori za mir u svetu.

- Srbija ne spada u red najvećih država na svetu, niti je srpski narod među najbrojnijim narodima, ali, zahvaljujući porukama predsednika Vučića, svrstali smo se u red najodgovornijih nacija koje ne zatvaraju oči ni pred izazovima današnjice ni pred prošlošću - istakao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković je naveo da je važno da ostane zabeleženo da je Vučić u UN jasno i otvoreno govorio o politici dvostrukih aršina, kao i o bahatosti i licemerju dela međunarodne zajednice.

- Danas se isti oni koji su protivpravno pre dve i po decenije napali Srbiju i od tada sponzorisali separatiste na Kosovu i Metohiji pozivaju na međunarodno pravo, Povelju UN i princip nepovredivosti granica suverenih država - istakao je Petković.

U saopštenju se navodi da je Vučić celom svetu jasno objasnio zbog čega međunarodno pravo mora da se "poštuje bezrezervno i bez izuzetaka''.

- Jer ako se čine izuzeci, kao što je to učinjeno povodom južne srpske pokrajine, principi prestaju da važe i nastupa haos, a tome smo nažalost svi svedoci - ocenio je Petković.

Foto: Tanjug

Lažna država Kosovo je najveća mrlja na obrazu međunarodnog prava

Istakao je da je Vučić, iako nisu možda svi to želeli da čuju, objasnio da ljudska i građanska prava, kao temelj moderne zapadne civilizacije, ne mogu važiti za neke Evropljane, a za druge ne i da srpski narod na Kosovu i Metohiji ne može da jedini bude izuzet iz sistema vrednosti kojim se demokratska Evropa toliko ponosi.

- Bilo je proteklih dana sramnih optužbi da je predsednik Vučić prepustio Kosovo i Metohiju kapricima velikih sila, a on je danas još jednom dokazao da ne zazire ni od velikih ni od silnih, i da mu je jedina briga i ideja vodilja interes Srbije i njenih građana. I kao mnogo puta do sada klevetnici će zabiti glavu u pesak, ali narod i istorija pamte velikane i predsednik Vučić će sasvim sigurno biti upamćen kao jedan od najvećih državnika u srpskoj novovekovnoj istoriji - naglašava se u saopštenju.

BONUS VIDEO: