BRITANSKA VOJSKA PREKO ALBANIJE UŠLA NA KOSMET! Dovedeni su sa SAMO JEDNIM CILJEM, a onda će uslediti OVO


IZVOR: Republika/M. L. - 25.09.2024 | 11:43


Vojnici Jorkširskog vojnog korpusa ušetali na teritoriju Kosova i Metohije

Foto: ATA Images/Schuttersock
BRITANSKA VOJSKA PREKO ALBANIJE UŠLA NA KOSMET! Dovedeni su sa SAMO JEDNIM CILJEM, a onda će uslediti OVO

Pripadnici Jorkširskog vojnog korpusa Ujedinjenog Kraljevstva obaviće privremeno raspoređivanje na teritoriji autonomne pokrajine Kosova i Metohije, kao označena rezerva u podršci misiji KFOR-a koju predvodi NATO, saopšteno je danas iz iz KFOR-a.

Kako je navedeno u saopštenju, osoblje i vozila ove britanske vojne jedinice sleteli su u Drač u Albaniji i kretaće se kopnenim putem ka AP Kosovu i Metohiji. 

Prethodno je saopšteno da će kraljevski regimenti Jorkširskog vojnog korpusa raditi zajedno sa drugim jedinicama KFOR-a u rutinskoj vežbi operativne obuke, koja će trajati do kraja oktobra ove godine.

Cilj vežbe je da se testiraju postojeće procedure za brzo raspoređivanje dodatnih trupa i njihovu integraciju s misijom KFOR-a, navedeno je u saopštenju.

Misija KFOR-a ističe da vežba podržava spremnost KFOR-a da odgovori na relevantne bezbednosne događaje, kako bi se osigurala kontinuirana i efikasna implementacija mandata misije na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine i doprinos sigurnom i bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na KiM.
Dodaje se da će se posle vežbe kontingent vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ovo je samo jedan u nizu sličnih poteza zapadnih zemalja u crtanju slike o miru na Kosmetu, dok u realnosti dopuštaju Aljbinu Kurtiju i njegovim srbomrzačkim hordama da sa Srbima rade kako im je volja i da svakodnevno sprovode nasilje i etničko čišćenje na teritoriji čitave autonomne pokrajine.

BONUS VIDEO: