RAZGOVARAO SAM SA ILONOM MASKOM, ZNA MNOGO VIŠE O SRBIJI NEGO ŠTO SAM OČEKIVAO! Predsednik Vučić saopštio važne vesti


IZVOR: Republika/M.S. - 25.09.2024 | 16:18


Predsednik prezadovoljan razgovorom sa jednim od najbogatijih ljudi na svetu.

Foto: Printscreen/Pink TV, Profimedia
RAZGOVARAO SAM SA ILONOM MASKOM, ZNA MNOGO VIŠE O SRBIJI NEGO ŠTO SAM OČEKIVAO! Predsednik Vučić saopštio važne vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka, gde je sinoć održao istorijski govor u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Vučić je govorio između ostalog o susretima koje je imao na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

- Ono što ne možete da vidite, na "igvelima", gde ne pričate o čemu se razgovaralo, i tu smo imali dobre razgovore sa predsednikom Finske, predsednicom EP...

- Bili smo na dodeljivanju nagrade koju deli "Atlantik kansl". Tu sam razgovarao sa Ilonom Maskom. Čovek je znao o Srbiji sve, i mnogo više nego što sam očekivao - naveo je srpski predsednik. 

Predsednik se osvrnuo na situaciju na Kosovu i Metohiji.

- Srbija nikad neće bežati od dijaloga.

Vučić je govorio o važnim sastancima.

- Jutros, po američkom vremenu, sam imao razgovor sa Lajčakom, imam mnogo drugih važnih sastanaka. Rekao sam mu koliko smo ozlojeđeni i frusttrirani zbog svega ono što je prihvaćeno 2013. u Briselu, od dinara, do "kosovske" policije... sa jedinim ciljem da se protera srpski narod sa KiM. Bio sam u pravu i za Stana za ono što je rekao....

Politika mora da bude u punoj korelacijom sa ekonomijom, istakao je Vučić.

- Nastavićemo da isplaćujemo plate. Kurti je promenio kurs pošto ne sme da zauzima most... Mi imamo svoje mere i naše je da to radimo. To pokazuje kolika je njihova nervoza, histerija, oni samo o Srbiji, Beogradu i Srbima pričaju. A o čemu da pričaju? Iako je malo Srba, progone ih. Oni vole da broje Srbe, ali ne vole Albance. Naša služba je ozbiljan posao uradila.