NE MORAM DA POŠTUJEM BROZA, ALI MOGU DA POŠTUJEM NJEGOVO VREME: Predsednik Vučić objasnio šta će biti sa grobom Josipa Broza Tita


IZVOR: Republika/M.S. - 26.09.2024 | 21:23


Besmislena je priča o Titu. Moja izjava se pojavila 24 sata kasnije, a ja sam odmah reagovao.

Foto: Printscreen/Informer
NE MORAM DA POŠTUJEM BROZA, ALI MOGU DA POŠTUJEM NJEGOVO VREME: Predsednik Vučić objasnio šta će biti sa grobom Josipa Broza Tita

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se rekao je šta misli o inicijativi za izmeštanje groba Josipa Broza Tita

- Više mrze Republiku Srpsku, nego što ih bilo šta zanima za njihov interes, ali morate nekoga mrzeti umesto da nešto radite. Oni su vodili celu operaciju, posle najava da će biti sklonjen Titov grob i zato sam reagovao ubrzo u Beogradu, jer ljudi znaju da se to neće desiti. Ali sam znao da će nama u prijateljskim zemljama pričati. Besmislena je priča o Titu. Moja izjava se pojavila 24 sata kasnije, a ja sam odmah reagovao. I onda su ih pitali niste nam dobro rekli, videli smo Vučićevu izjavu. Ne moram da poštujem Broza, ali mogu da poštujem njegovo vreme, i najmanje 35 godina naše važne istorije. On je ostavio i značajan ugled Jugoslavije i to je sve - dodao je. 

Kako je naveo, "ježi se teorija zavere" a danas ih ima puno. 

- Ne mogu da slušam te ludosti, to nas vraća u srednji vek, ali ove političke teorije iz Sarajeva. Mi ćutimo ko zaliveni, poštujemo njihov teritorijalni integritet, oni bi da ratuju... Što, čime? Ne razumem zbog čega?!

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom u Njujorku

 - Sa generalnim sekretarom UN @antonioguterres o glavnim temama 79. zasedanja GS @unitednations, globalnim ciljevima održivog razvoja i potrebi za intenziviranjem međunarodne saradnje i uloge UN u rešavanju narastajućih izazova kao što su ratni sukobi, humanitarne krize, energetska tranzicija, klimatske promene i borba protiv siromaštva i nejednakosti.