"DOBAR RAZGOVOR SA PREMIJEROM IZRAELA O AKTUELNIM GEOPOLITIČKIM DEŠAVANJIMA'': Vučić se sastao sa Netanjahuom (FOTO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 26.09.2024 | 23:34


Predsednik se oglasio na svom Instagram nalogu.

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav
"DOBAR RAZGOVOR SA PREMIJEROM IZRAELA O AKTUELNIM GEOPOLITIČKIM DEŠAVANJIMA'': Vučić se sastao sa Netanjahuom (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanjahuom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN, o čemu je obavestio građane na zvaničnom Instagram nalogu.

- Dobar razgovor sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima, situaciji na Kosovu i Metohiji i u Izraelu, kao i o daljem razvoju naših bilateralnih odnosa - stoji u objavi na Instagram nalogu predsednika Srbije.

 

 

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije.

Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva.

Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju - napisao je Vučić na Instagramu.

 

BONUS VIDEO