SEDAM DANA BORBE ZA POZICIONIRANJE SRBIJE: Vučić sumirao nedelju za nama (VIDEO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 29.09.2024 | 16:16


Predsednik se oglasio na svom Instagram profilu.

Foto: ATAImages
SEDAM DANA BORBE ZA POZICIONIRANJE SRBIJE: Vučić sumirao nedelju za nama (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu osvrtom na prethodnu radnu nedelju.

Za nama je intenzivna nedelja u Njujorku. Sedam dana borbe za pozicioniranje Srbije u ekonomskom i političkom smislu. Napravili smo nove i važne ekonomske kontakte, predstavili potencijale zemlje, razgovarali sa svima, slušali i učili od drugih. Vodio sam teške razgovore o Kosovu i Metohiji. Naše je da nastavimo da se ponašamo odgovorno, da čuvamo mir, život i opstanak našeg stanovništva na KiM, čuvajući pravno političku državnost Republike Srbije. Mi moramo da obezbedimo svoje nacionalne interese, svoju samostalnost, sigurnost, da učimo što je moguće više, da uhvatimo korak sa svetom. To će doneti ogroman rast zemlji i prosperitet narodu. Zato moramo da guramo stvari napred, bez obzira na sve one koji bi da koče i zaustavljaju zemlju, da se ubrzano borimo i da više ne izgubimo ni sekundu na putu u bolju budućnost - napisao je predsednik Srbije 

 

 

Podsetimo, na proslavi rođendana bivšeg češkog predsednika i prijatelja Srbije Miloša Zemana među zvanicama bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Legenda evropske političke scene, Miloš Zeman, proslavio je 80. rođendan.

Tom prilikom Zeman je u svojoj knjizi napisao i posvetu Vučiću:

"Dragi prijatelju Aleksandre, Miloš Zeman".

Vučić je podelio slike sa proslave, uz čestitke Zemanu, na kojem se nalazi i Viktor Orban.

- Dok nazdravljamo prijatelju, slavimo njegov izuzetan životni put i političku karijeru koja je obeležila modernu istoriju Evrope. Srećan Vam rođendan, poštovani prijatelju - napisao je Vučić.

BONUS VIDEO