NAPAD NA ALEKSIĆE DUBOKO ZABRINUO SRBE! Hitno oglašavanje Kancelarije za KiM: Očekujemo da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 11:07


Malo je prošlo od poslednjeg brutalnog napada na Srbe na Kosmetu

Foto: Public
NAPAD NA ALEKSIĆE DUBOKO ZABRINUO SRBE! Hitno oglašavanje Kancelarije za KiM: Očekujemo da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mestu, ali i na čitavoj AP Kosovu i Metohiji, posebno imajući u vidu da je srpski narod u tom delu pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana.

Kako se navodi u saopštenju, detalji tog mučkog napada do koga je došlo u njihovoj porodičnoj kući, u blizni samog manastira Gračanica i dalje se utvrđuju, a Aleksićima su od strane lekara konstatovane brojne povrede.

Do ovog napada dolazi neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom Kosovu, podseća Kancelarija i dodaje da ovaj sled događaja još jednom upućuje da bezbednost mora da bude prioritet u srpskim sredinama.

- S tim u vezi Kancelarija za KiM očekuje da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja - navodi se u saopštenju.

Podsećamo da je pretučene supružnike pronašla komšinica, koja ih je odvezla do bolnice u Gračanici, a nakon toga su hitno prebačeni na dalje zbrinjavanje u Prištinu sa povredama u predelu glave.

Tzv. kosovska policija izvršila je uviđaj, ali za sada nema detaljnijih informacija.

BONUS VIDEO: