VUČIĆ SUTRA U ŽENEVI: Predsednik učestvuje na obeležavanju 70 godina postojanja CERN-a


IZVOR: Republika/ T. J. - 30.09.2024 | 15:27


Predsednik će imati brojne susrete sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i članovima srpske zajednice koja radi u ovoj organizaciji.

Foto: ATAImages
VUČIĆ SUTRA U ŽENEVI: Predsednik učestvuje na obeležavanju 70 godina postojanja CERN-a

Predsednik Aleksandar Vučić boraviće u utorak, 1. oktobra u Ženevi, gde će učestvovati na obeležavanju 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Tom prilikom, najavljeno je, predsednik Vučić imaće brojne susrete sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i članovima srpske zajednice koja radi u ovoj organizaciji.

CERN je najveći centar za istraživanje elementarnih čestica, osnovan 1954. godine i on ima 23 država članica, dok sa 38 država ima ugovore o saradnji.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom završetka radova na hotelu The St. Regis Belgrade u Kuli Beograd u Beogradu na vodi, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Svečanost će biti održana danas, 30. septembra, u 20 časova, navedeno je u saopštenju služba za saradnju sa medijima. 

Kako je najavilo preduzeće "Beograd na vodi", svečanosti će prisustvovati i predsednik kompanije "Eagle Hills" Mohamed Alabar i generalni direktor The St. Regis Belgrade hotela, Mark de Rajter.