"SEDNICA O RUDARENJU LITIJUMA BIĆE ODRŽANA, OPOZICIJA MI NIJE JASNA"! Ministar Milićević: "SAMI SU SVE URADILI DA DO TOGA DANAS NE DOĐE"!


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 17:51


Apsolutno nije jasan razlog održavanja uličnog protesta jer će sednica na temu rudarenja litijuma biti održana u redovnom postupku, , istakao je Milićević.

Foto: Dušan Veljović
"SEDNICA O RUDARENJU LITIJUMA BIĆE ODRŽANA, OPOZICIJA MI NIJE JASNA"! Ministar Milićević: "SAMI SU SVE URADILI DA DO TOGA DANAS NE DOĐE"!

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević smatra da "pozivi na ulične proteste koje su predstavnici samozvane opozicije uputili danas iz Doma Narodne skupštine još jednom pokazuju njihovu bezidejnost i nesposobnost da se bore sučeljavanjem argumenata - jer argumenata nemaju“.

- Apsolutno nije jasan razlog održavanja uličnog protesta jer će sednica na temu rudarenja litijuma biti održana u redovnom postupku, iako su predstavnici samozvane opozicije sve učinili da do te rasprave na vanrednoj sednici ne dođe, tako što su opstrukcijom i odugovlačenjem rasprave o budžetu. Rasprava o rebalansu budžeta koji predstavlja život pokazala je bezidejnost, nemanje politike, političku anemičnost i nesposobnost da ponude bilo kakvu alternativu... Ako zaista žele raspravu i demokratsko sučeljavanje mišljenja na temu rudarenja litijuma u Srbiji imaće priliku za to  u redovnom postupku. Ali, ne brinu oni o građanima i zaštiti životne sredine, već je isključivi cilj lažnih ekologa jasan - skloniti Aleksandra Vučića i ekonomski usporiti Srbiju – istakao je ministar Đorđe Milićević. 

Podsećamo, i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

Ipak, opozicija je zbog ovoga pozvala na proteste.

Bonus video