SAMO JEDNA TAČKA DNEVNOG REDA! Sednica Skupštine o iskopavanju litijuma zakazana za 7. oktobar


IZVOR: Republika - 01.10.2024 | 00:29


Brnabić je sednicu sazvala u prvim minutima posle ponoći nakon što su se stekli zakonski uslovi

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
SAMO JEDNA TAČKA DNEVNOG REDA! Sednica Skupštine o iskopavanju litijuma zakazana za 7. oktobar

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sazvala je Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2024. godini za ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine, sa početkom u 10 časova, piše RTS.

Predsednica je predložila da Narodna skupština na ovoj sednici razmotri jednu tačku dnevnog reda i to:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Brnabić je sednicu sazvala u prvim minutima posle ponoći nakon što su se stekli zakonski uslovi.

- Šalje se zvanično večeras u 00:01, prvi trenutak kad su se ispunili uslovi da zakažem sednicu sa ovim dnevnim redom u redovnom zasedanju. Sa nestrpljenjem očekujem da pokažemo svim našim građanima kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini Republike Srbije - navela je ranije Brnabićeva u objavi na platformi Iks.

Iako je za danas u 14 časova bila najavljena sednica o litijumu, ona nije održana budući da nije bilo vremena jer je vanredno zasedanje na kome je glavna tačka bio rebalans budžeta, moralo da bude završeno u toku dana.

Posetimo, Brnabić je ranije danas izjavila da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to što nema vremena za vanrednu sednicu o litijumu na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

 

BONUS VIDEO: