BRNABIĆ OBJASNILA ZAŠTO OPOZICIJA SABOTIRA RAD SKUPŠTINE: Oni bi najradije da povuku svoj predlog, ali SAD JE KASNO


IZVOR: Republika - 01.10.2024 | 10:11


Razvlačili su rad skupštine koliko god su mogli

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
BRNABIĆ OBJASNILA ZAŠTO OPOZICIJA SABOTIRA RAD SKUPŠTINE: Oni bi najradije da povuku svoj predlog, ali SAD JE KASNO

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić rekla je danas da bi opozicija najradije sada povukla predlog novog Zakona o izmenama i dopunama o rudarstvu i geološkim istraživanjima, ali da je sada kasno i navela da je jasno zašto su oni opstruisali rad Skupštine i zašto su u stvari gurali da prođe vanredno zasedanje, da taj predlog zakona nikako ne dođe na dnevni red.

Kako je rekla Brnabić za TV Pink opozicija je namerno odugovlačila raspravu tokom vanredne sednice o rebalansu budžeta, kako bi sprečila održavanje te sednice.

- Mi smo odgovorili, ja sam rekla, čim završimo sa raspravom o rebalansu, idemo, odmah stavljam na sednicu, odnosno stavljam na dnevni red njihov predlog zakona - rekla je predsednica Narodne Skupštine. 

Kako je navela, opozciji nije bilo dovoljno pet dana da se završi rasprava o rebalansu budžeta i finansijskoj podršci i porodicama sa decom. 

- Mislila sam da će oni hteti da to ide efikasno i brzo i da zaista imamo pravu raspravu samo o tome, da bi to iscrpeli, glasali i došli do tog predloga zakona koji su podneli u vezi sa zabranom istraživanja litijuma i bora. Međutim, vidim već od utorka, srede, da oni u stvari opstruišu, kako bi isteklo vreme, zato što znaju da 30. septembra uveče, praktično ja više ne mogu da stavim na dnevni red taj predlog - objasila je Brnabić. 

Brnabić je rekla da usvajanje ovog zakona koji je predložila opozcija može da ima velike posledice, ne samo ukidanje rudastva. 

- I prilično je za mene jasno, ali da čujemo mišljenje odbora za ustavna pitanja. Mislim jasno da je on neustavan. I pitanje je da li bi uopšte mogao da prođe na dnevni red. Ali ja sam zamolila da ga relevantni odbor i široko tumaće da bi došao na dnevni red. Mislim da je u najvažnijem interesu ove zemlje i svih naših građana da mi razgovaramo samo i isključivo o tom predlogu zakona. Da naši građani razumeju do koje mere je to štetno, do koje mere je to besmisleno, do koje mere je sramotno da u bilo kom sazivu Skupštine, vi imate 86 narodnih poslanjika koji tako nešto predlože i potpišu - rekla je ona. 

BONUS VIDEO: