ŠOLAK I KURTI ZA "ETNIČKI ČISTO KOSOVO"! Nova antisrpska agenda opozicione mašinerije, SRBE NA KOSMETU OKREĆU JEDNE PROTIV DRUGIH


IZVOR: Republika - 02.10.2024 | 11:48


O ovoj bruci pričaće se vekovima

Foto: Tanjug AP
ŠOLAK I KURTI ZA "ETNIČKI ČISTO KOSOVO"! Nova antisrpska agenda opozicione mašinerije, SRBE NA KOSMETU OKREĆU JEDNE PROTIV DRUGIH

Istina je da, kako i sam Šolakov "Danas" piše, "situacija za Srbe na Kosovu poslednjih meseci postala znatno teža nakon zatvaranja gotovo svih institucija kojima je upravljala Srbija, čestih hapšenja Srba, ali i sve učestalijih napada na njih i njihovu imovinu". 

Ipak, umesto da ova teška situacija Srbe ujedini oko jednog zajedničkog cilja, a to je borba protiv Aljbina Kurtija i njegovog režima, Šolakovi mediji vide da je ovo idealan trenutak da se srpski narod u napoj južnoj pokrajini zavadi i međusobno zarati, prvo politički, a posle kako bude.

Srpska lista, čiji je višegodišnji cilj zaštita vitalnih interesa, očuvanje i zaštita kulturnog i verskog nasleđa, poštovanje ljudskih prava, opstanak i povratak interno raseljenih i jačanje institucionalnog i ekonomskog kapaciteta srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije, postala je novi neprijatelj broj jedan Šolakovih lešinara.

Ova apsolutno srpska politička organizacija, koja je jedan od malobrojnih bedema otpora apsolutnoj Kurtijevoj vlasti na Kosmetu, počela je da predstavlja problem opoziciji i zato su sazvali sastanak, gde su se u Beogradu sa nekim Srbima sa Kosmeta dogovarali o tome kako Srpskoj listi stati na put i jednom zauvek obezbediti Kurtiju ono što već godinama zahteva - odrešene ruke da na Kosovu i Metohiji radi šta mu je volja.

Sramni tekst pod naslovom "Kako se srpski pokreti sa Kosova mogu suprotstaviti Srpskoj listi?" samo je još jedan u nizu pokušaja Dragana Šolaka da se Srbi sa Kosmeta udalje od Beograda, što i jeste njegov primarni politički cilj.

Foto: Printscreen/www.danas.rs

Sramni tekst objavljen danas

Prema rečima autora teksta, "kao jedan od upečatljivih zaključaka ovog sastanka nametnula se ideja formiranja političke alternative Srpskoj listi, kao partiji koja je produžena ruka zvaničnog Beograda na Kosovu.", što bi u prevodu značilo da Srbi sa Kosmeta treba da izgube vezu sa Beogradom, da oni više ne žive u zemlji Srbiji i da treba da budu prepušteni samo sebi samima.

Ovim rečina, Šolakova mašinerija još jednom aktivno i javno priznaje nezavisnost lažne države i Srbe doslovno tera od njihove domovine. Planom sabotaže srpskog političkog faktora na Kosmetu, Šolak direktno pruža ruku Aljbinu Kurtiju u njegovoj borbi za "etnički čisto Kosovo".

BONUS VIDEO: