VUČIĆ SUTRA U SUBOTICI! Predsednik obilazi završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice Subotica


IZVOR: Republika - 02.10.2024 | 13:13


Važan dan za Suboticu i Subotičane

Foto: Pink/Printscreen
VUČIĆ SUTRA U SUBOTICI! Predsednik obilazi završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice Subotica

Predsednik Aleksandar Vučić obići će sutra završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice Subotica, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se navodi u saopštenju, obilazak će početi u 14.45.

Podsećamo da je nova autobuska stanica u Beogradu, locirana u Bloku 42, svečano je otvorena 27. septembra 2024. godine, u prisustvu gradonačelnika Aleksandra Šapića i generalnog direktora Beogradske autobuske stanice (BAS) Bobana Kovačevića.

Poslednji autobus sa stare stanice ispraćen je u 50 minuta posle ponoći za Ljubljanu dok je prvi autobus sa nove, koja je svečano otvorena u petak, krenuo u 3.50 časova baš za Suboticu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Beograđani su se već navikli na novu stanicu

Stanica je izgrađena kao deo plana unapređenja saobraćajne infrastrukture Beograda, a sa svojih 65 perona postaje glavni centar autobuske komunikacije za domaći i međunarodni prevoz. Ovaj savremeni kompleks prostire se na 31.000 kvadratnih metara, a osim perona, poseduje parking za 186 vozila, taksi stanicu, kao i veliki stanični trg od 15.000 kvadratnih metara, bogat zelenim površinama.

Izgradnja ove dve stanice, kao i uskoro gotove stanice Jug na Autokomandi dokaz je o procvatu srpske infrastrukture, da je naš narod povezaniji nego ikada, od jednog do drugog mesta stiže se brzo i bezbedno, a boravak na stanici prijatan i udoban.

BONUS VIDEO: