VUČIĆ SUTRA SA DELEGACIJOM MMF-a: Sastanak zakazan za 10 časova


IZVOR: Republika - 02.10.2024 | 13:35


Očekuju nas važni razgovori u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Foto: TV Pink/printscreen
VUČIĆ SUTRA SA DELEGACIJOM MMF-a: Sastanak zakazan za 10 časova

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak će biti održan u zgradi Generalnog
sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu u 10 časova.

Nakon sastanka sa predsednikom, sastanak i sa predstavnicima NBS


Misija Međunarodnog monetarnog fonda stiže sutra u Beogradu i prvi sastanak biće održan u Narodnoj banci Srbije.

U zgradi NBS, u Ulici kralja Petra, sutra će biti održan plenarni sastanak misije MMF-a i delegacije Republike Srbije, najavila je centralna banka.

Početak sastanka zakazan je za 11 časova. 

Podsećamo da će godišnji skup Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupe Svetske banke biti organizovan od 21. do 26. oktobra u Vašingtonu.

Prema preliminarom rasporedu, u ponedeljak 21. oktobra će se diskutovati, između ostalog o transmisiji monetarne politike Sjedinjenih Američkih Država, otvaranju radnih mesta u Podsaharskoj Africi ili transformaciji mreže socijalne sigurnosti, najavili su organizatori.

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni monetarni fond

Predstavljanje svetskih ekonomskih izgleda odnosno prognoze  globalnog privrednog razvoja u budućnosti, kao i izveštaja o globalnoj finansijskoj stabilnosti najavljeneo je za utorak, 22. oktobar.

Naredni dan će obeležiti debate Svetske banke o efikasnijoj globalnoj pomoći i planovima za podsticanje ekonomskog rasta, dok će se novinarima u četvrtak, 24. oktobra obratiti direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva.

Na skupu će se, takođe, diskutovati o ekonomskom osnaživanju žena, uticaju klimatskih promena, problemima zaduženih zemalja i aktuelnim privrednim izazovima.

BONUS VIDEO: