KURTIJEV LOV NA SRBE NE PRESTAJE! Ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević na KiM - RAZLOG JE BIZARAN! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 02.10.2024 | 15:29


Okupljeni Albanci pokušali su fizički da se obračunaju sa njim.

Foto: Bunt CG
KURTIJEV LOV NA SRBE NE PRESTAJE! Ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević na KiM - RAZLOG JE BIZARAN! (VIDEO)

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je uhapšen i odveden u policijsku stanicu, jer je navodno duvajući u pištaljku, uznemiravao goste jedne poslastičare vlasnika Albanca, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Uz Aleksandra Arsenijevića, policija je privela i osobu albanske nacionalnosti, koja je negodovala zbog zviždanja pištaljkom.

 

 

Aktivisti Srpske demokratije su preneli RTS-u da su okupljeni Albanci u nedavno otvorenoj poslastičarnicii, pokušali i fizički da se obračunaju sa njima zbog duvanja u pištaljku, ali da je policija reagovala.

Zamenik komandira policije za Sever Veton Eljšani naveo je da je Arsenijević prekršio javni red i mir.

 

 

Po navodima Eljšanija, zviždao je na gradskom šetalištu u Mitrovici kada se pojavio predsednik opštine Erden Atić.

Eljšani nije mogao da potvrdi koliko će Arsenijević biti zadržan u stanici policije, rekavši da se radi na razjašnjavanju okolnosti.

 

 

Ispred stanice policije u severnom delu Kosovske Mitrovice okupilo se više pristalica Srpske demokratije i građana, koji zahtevaju oslobađanje Arsenijevića.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević bio je uhapšen i početkom avgusta u Severnoj Mitrovici.

 

 

Stanje na KiM nestabilno i osetljivo

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom i ukazao da je bezbednosna situacija na teritoriji AP KiM nestabilna i osetljiva zbog jednostranih i provokativnih poteza privremenih institucija u Prištini, koji imaju za cilj promenu etničke strukture na severu pokrajine.

Mojsilović i Ulutaš su na proštajnom sastanku razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji KiM i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti na AP KiM, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO