ONI KOJI ŽELE DA UGASE MEDIJE KOJI NISU POD KONTROLOM ZAPADA, PROMOVIŠU SE NA ŠOLAKOVIM TELEVIZIJIMA! Arno Gujon oštro osudio "Reportere bez granica"


IZVOR: Republika/M.S. - 02.10.2024 | 19:01


Navodi da su "Reporteri bez granica" žandarm koji kontroliše prozapadne medije!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović
ONI KOJI ŽELE DA UGASE MEDIJE KOJI NISU POD KONTROLOM ZAPADA, PROMOVIŠU SE NA ŠOLAKOVIM TELEVIZIJIMA! Arno Gujon oštro osudio "Reportere bez granica"

Direktor Kancelarije za javnu kulturu i diplomatiju Vlade Republike Srbije Arno Gujon je na svom X profilu osudio francusku organizaciju "Reporteri bez granica", koja vrši pritiske kako bi se pojedini mediji, a koji nisu u službi kolektivnog Zapada, ugasili!

 - Reporteri bez granica” je francuska organizacija koja se navodno bori za “slobodu medija” u svetu. U stvarnosti, ona ima ulogu globalnog žandarma koji treba da kazni sve medije koji ne podležu ideologiji globalnog Zapada.

“Reporteri bez granica” su danas tražili od Vlade Srbije da se zabrani rad pojedinih medija koji nisu po njihovoj političkoj volji. Njihov zahtev za cenzurisanje novinara je preveden i promovisan na glavnim sajtovima levo-liberalne opozicije Direktno, NovaS i N1.

Sećamo se da su 1999 “Reporteri bez granica” odbili da stave u svoj godišnji izveštaj o nastradalim novinarima na radnom mestu 16 srpskih novinara i medijskih radnika ubijenih u bombardovanju RTS-a 23. aprila te godine.

Za njih su srpski novinari bili legitimna meta vazdušnog napada. Javno osuđujem rad ove kontroverzne organizacije kao i njihov poziv na cenzuru medija u Srbiji. Ujedno pozivam kolege iz opozicije kao i profesionalne branioce “slobode medija” da se izjasne o tom spoljnom pritisku na slobodu medija u Srbiji - napisao je Gujon.