NASTAVLJA SE AGONIJA UHAPŠENOG SRBINA U PRIŠTINI! Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak!


IZVOR: Republika/J.B. - 03.10.2024 | 11:18


Tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Trajkovića zbog zločina nad civilima u opštini Vučitrn 1999. godine!

Foto: Društvene mreže
NASTAVLJA SE AGONIJA UHAPŠENOG SRBINA U PRIŠTINI! Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak!

Suđenje Slađanu Trajkoviću, kojeg tužilaštvo u Prištini tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, vraćeno je na početak zbog promene članova sudskog veća. Ročište je održano danas u Osnovnom sudu u Prištini, gde se Trajković još jednom izjasnio da nije kriv prema navodima iz optužnice.

Tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Trajkovića zbog zločina nad civilima u opštini Vučitrn 1999. godine, tokom ratnih sukoba na Kosovu. Njegov advokat, Dejan Vasić, ponovo je zatražio da se Trajković brani sa slobode, naglašavajući da su sve procedure do sada ispoštovane.

Na današnjem ročištu, odbrana i tužilaštvo su se složili da svedoci koji su već saslušani ne budu ponovo pozivani, što može ubrzati proces. Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, nešto više od mesec dana nakon što je napustio tzv. kosovsku policiju. Od tada se nalazi u pritvoru, a njegovo suđenje izaziva veliku pažnju javnosti zbog osjetljivih tema ratnih zločina i pravde na Balkanu.

Ovaj slučaj nije samo pravni, već i politički izazov, jer se odnosi na složenu istoriju sukoba u regionu. Očekuje se da će sledeća ročišta doneti nove informacije i dokaze, a mnogi se nadaju da će postupak doprineti pravdi za žrtve i proces pomirenja u regionu. Pratnja medija i javnosti tokom suđenja pokazuje značaj ove teme u kontekstu regionalne stabilnosti.

BONS VIDEO