POTVRĐENO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE! Stigli dokazi o tome kako je Marinika delila novac i šakom i kapom!


IZVOR: Tamara BUJIŠIĆ - 03.10.2024 | 11:28


Pokrajinski sekretarijat potvrdio je pisanje Republike i Srpskog telegrafa da je Marinika Tepić, za vreme dok je bila pokrajinska sekretarka dala više miliona Udruženju Skaska za projekat "Zlatni most-seks sa početnike".

Foto: Tanjug/Tara Radanović/printskrin
POTVRĐENO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE! Stigli dokazi o tome kako je Marinika delila novac i šakom i kapom!

Pisanje Srpskog telegrafa i Republike da je Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove stranke i nekadašnja pokrajinska sekretarka za sport i omladinu dala milione za projekat "Zlatni most-Seks za početnike" potvrđeno je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. 

Naime, nakon što je naš portal 20.septembra eksluzivno objavio da je Marinika za vreme svog mandata Udurženju Skaska dolelila čak 6, 1 milion dinara za pomenuti projekat oglasio se i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, koji nam je poslao i zvaničan odgovor, kojim su naša saznanja potvrđena.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u tri navrata finansirao projekat Udruženja "Skaska" iz Zrenjanina i to 2014., 2015. i 2016. godine. U 2014. godini prvi put je Sekretarijat finansirao projekat "Zlatni most-Seks za početnike" Udruženja Skaska iz Zrenjanina i to iznosom od 1.240.700 dinara. Za navedeni projekat Udruženje je dostavilo dokumentaciju u vidu faktura i izvoda za kompletan iznos, ali je proverom od strane budžetske inspekcije utvrđeno da nedostaju: Ugovor zaključen sa Agencijom o vrsti ugovorenog posla i obavezi Agencije, dokaz o sprovedenom postupku javne nabavke agencijske usluge, dokaz o izvršenju i realizaciji ugovorene obaveze Agencije (vrsta posla u iznosu 505.000 dinara, ugovor Udruženja Skaska o korišćenju sopstvenog vozila u službene svrhe za izvršene isplate u ukupnom iznosu od 304.276 dinara, kao i primerak zaključenih autorskih ugovora projektnog tima: Tatjana Tabački i Andrej Jakovljev, za isplaćene honorare u iznosu od 203.307 dinara, što inplicira da nedostaje dokumenatacija za iznos od 1.012,583 dinara - kazali su za Republiku iz Pokrajinskog sekretarijata. 


Kada je reč o 2015. godini, navode da je Udruženje Skaska dobilo 2.700.000 dinara, a da nisu dostavili dokumentaciju za 2.306.282 dinara.

- Nisu dostavili Ugovor zaključen sa Agencijom o vrsti ugovorenog posla, dokaz o sprovedenom postupku javne nabavke agencijske usluge i dokaz o izvršenju i realizaciji ugovorene obaveze Agencije (vrste posla) u iznosu od 720.000 dinara, zaključene ugovore o autorskom delu između Udruženja "Skaska" i predavača kojima su isplaćene autorske naknade u iznosu od 938.878 dinara, kao i ugovor o upotrebi spostvenih privatnih vozila za službene svrhe udruženja po kome je isplaćena naknada za korišćenje vozila u iznosu od 647.404 dinara - naveli su.


Poslednje, 2016. godine isto udruženje, za isti projekat dobilo je 1.200.000 dinara, dok je iznos koji nisu opravdali ,1.165.689 dinara,  a dokumenta koja nisu dostavili su: 

- Ugovor zaključen sa "Reklamnom Agencijom" o vrsti ugovorenog posla, dokaz o realizaciji ugovorene obevaze Agencije (vrsta i završenost posla), zaključene Autorske ugovore za projektni tim koji je dobio autorske honorare, kao i ugovor o korišćenju privatnih vozila u službene svrhe - kazali su iz Sekretarijata APV i dodali da s obzirom na činjenicu da u Sekretarijatu za sport i omladinu nema kadrova iz tog perioda, postoji sumnja da je projekat i realizovan u navedenom obimu, te da je ceo slučaj pred sudom, koji je nedavno zbog propuštanja doneo presudu, na koju su iz Udruženja Skaska uložili žalbu.

Podsetimo, Republika je nedavno otkrila veliku aferu, čiji je glavni akter bila Marinika Tepić, koja je Udruženju Skaska, za vreme dok je bila pokrajinska sekretarka za sport i omladinu dala preko šest miliona dinara, za projekat "Zlatni most-Seks za početnike (više o tome možete pročitati OVDE).

Na pitanja koja smo tada uputili Tepićevoj odgovore još uvek nismo dobili, dok su iz Udruženja Skaska demantovali naša saznanja, uz trvdnju da se nikakvi postupci pred sudom ne vode protiv njih.

 

Marinka delila novac kako je stizala


Milioni koje je Marinika Tepić dala Udruženju Skaska nisu jedini, te je ona za vreme svog mandata delila, što bi se reklo i šakom i kapom, o čemu je naš list takođe pisao.

- Nakon pisanja Srpskog telegrafa da je Marinika Tepic, nekadašnji pokrajinski sekretar za sport i omladinu, dala milione za fantomske projekte i ojadila budžet Vojvodine digla se velika prašina, a, kako saznajemo, projekat "Zlatni most - seks za početnike" je samo vrh ledenog brega, ispod koga se kriju još brojne malverzacije. Tako su višemilionska sredstva dodeljena i Fudbalskom klubu Donji Srem iz Pećinaca, koji danas više i ne postoji, ali i FK Budućnost iz Banatskog Brestovca,  kao i Društvu za očuvanje banatskih šora kom je dala 900.000 dinara - pisao je naš portal.

BONUS VIDEO: