ĐORĐA MELONI STIŽE U SRBIJU! Predsednik Vučić saopštio važne vesti


IZVOR: Republika/M.S. - 03.10.2024 | 16:25


Velika stvar za našu zemlju.

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs
ĐORĐA MELONI STIŽE U SRBIJU! Predsednik Vučić saopštio važne vesti

Italija postaje zvanični partner Sajma turizma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Italija postati zvanični partner Sajma turizma. Obilazeći završne radove na obnovi zgrade železničke stanice u Subotici, Vučić je najavio da će u naredna tri do četiri meseca italijanska premijerka Đorđa Meloni posetiti Srbiju, što će dodatno unaprediti bilateralne odnose dve zemlje. "Pre dolaska Meloni, imaćemo još važnih sastanaka sa Italijanima, te će naša bilateralna saradnja biti podignuta na još viši nivo", istakao je Vučić. Takođe je najavio da će povodom ovog partnerstva biti održano dosta poseta italijanskih zvaničnika.

Ova vest predstavlja značajan korak ka jačanju saradnje između Srbije i Italije u oblasti turizma, što će svakako imati pozitivan uticaj na razvoj turističke industrije u obe zemlje.

Obnova zgrade železničke stanice u Subotici

Pored najave o partnerstvu sa Italijom, Vučić je takođe posetio završne radove na obnovi zgrade železničke stanice u Subotici. Ova obnova predstavlja značajan infrastrukturni projekat, koji će doprineti modernizaciji železničke infrastrukture u ovom delu zemlje.

Obnavljanje železničke stanice u Subotici pokazuje posvećenost vlasti da unapredi železnički saobraćaj i obezbedi bolje uslove za putnike i radnike železnice.

Unapređenje bilateralnih odnosa

Najava posete italijanske premijerke Đorđe Meloni, kao i planiranih sastanaka sa italijanskim zvaničnicima, jasno ukazuje na nameru Srbije da unapredi i produbi saradnju sa Italijom. Ovo unapređenje bilateralnih odnosa imaće pozitivan uticaj na političku, ekonomsku i kulturnu saradnju između ove dve zemlje.

Ukupno gledano, najave o partnerstvu sa Italijom i obnovi železničke stanice u Subotici predstavljaju važne korake ka unapređenju saradnje i razvoju infrastrukture u Srbiji. Očekuje se da će ova inicijativa dodatno ojačati međunarodni položaj Srbije i doprineti ekonomskom napretku zemlje.