HRVATI OPET SPLETKARE! Saborski poslanici uhvaćeni u goloj laži!


IZVOR: Tamara BUJIŠIĆ - 03.10.2024 | 21:31


Razvili teoriju zavere u pokušaju da naruše reputaciju srpske avio-kompanije i Beograda

Foto: Dragan Kadić, Društvene mreže, Printscreen
HRVATI OPET SPLETKARE! Saborski poslanici uhvaćeni u goloj laži!

Poslanici u hrvatskom parlamentu Igor Peternel, Anamarija Blažević i Draženka Polović skinuti su na beogradskom aerodromu s leta za Zagreb zbog kašnjenja, saopštila je kompanija "Er Srbija" i time stavila tačku na spletke hrvatskih, ali i nekih domaćih medija, koji su navodili da je posredi namerno maltretiranje ovih zvaničnika.

OVO JE ISTINA

Neistinita priča munjevitnom brzinom dospela je u medije, a Peternel je tvrdio da su namerno skinuti s leta za Zagreb, prilikom presedanja na putu iz Tirane. Međutim, srpska avio-kompanija objasnila je stvarni razlog i dodala da je hrvatskim poslanicima koji su zakasnili obezbeđen hotelski smeštaj i alternativni let do Zagreba.

- Želimo ovim putem da demantujemo natpise hrvatskih i pojedinih domaćih portala u vezi s tim što troje predstavnika hrvatskog sabora nije ušlo na let za Zagreb. Uvidom u sistem i detaljnom proverom podataka utvrđeno je da oni nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen. Shodno definisanim procedurama u avijaciji, putnici koji zakasne na let ne mogu da se ukrcaju, pa tako ni hrvatski poslanici. Za njih smo obezbedili alternativni let i hotelski smeštaj - saopštili su iz "Er Srbije".

Srđan Graovac: Progone Srbe, pa blate Beograd

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost za Srpski telegraf kaže da je očigledno da Hrvatska samo traži razlog da napadne Srbiju.

- Politizuju se čak i one stvari za koje nema razloga. Ovo je možda na neki način i njihova težnja da opravdaju to što hapse Srbe zbog puštanja muzike i sličnih stvari, što je progon naših sunarodnika. Oni jednostavno žele da skrenu pažnju sa svojih postupaka i da Beograd predstave netolerantnim i kao nekoga ko vrši pritisak u regionu - kaže Graovac.

S obzirom na ovo, nameće se pitanje da li je posredi namerni pokušaj rušenja reputacije srpske avio-kompanije, koja krupnim koracima gazi napred. Za prvih devet meseci ove godine, avionima "Er Srbije" letelo je gotovo tri i po miliona putnika, što je 7,8 odsto više u poređenju s istim periodom prethodne godine, o čemu "Kroacija erlajns" može samo da mašta.

KUKNJAVA NA FEJSBUKU

Poslanik Peternel nijednog trenutka nije pomenuo da su njih troje kasnili na ukrcavanje, nego je odmah razvio teoriju zavere i zakukao na Fejsbuku kao Severina, koja je zbog dvosatnog zadržavanja i provere na granici odmah poručila da neće dolaziti u Srbiju dok je na vlasti predsednik Aleksandar Vučić.

Peternel se takođe požalio na bezbednosne procedure, kao jedini faktor zbog kog su zakasnili na let. Ovaj u Srbiji nepoznati i beznačajani hrvatski poslanik nastavio je s teorijom zavere, iako su im bili obezbeđeni prenoćište i drugi let, pa je čak sugerisao da to što im se desilo nije slučajno.