SRBIJA POTPISALA VAŽAN SPORAZUM SA UAE! Još jedna odlična vest za celu zemlju!


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 16:12


U vili Mir, nakon sastanka na kome se razgovaralo o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti vojne industrije, ekonomije, poljoprivrede, it-ja, razvoja veštačke inteligencije i zajedničkim projektima dve zemlje, predsednik Vučić ugostio je šeika Mohameda na ručku u Lovačkoj kući.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
SRBIJA POTPISALA VAŽAN SPORAZUM SA UAE! Još jedna odlična vest za celu zemlju!

Jedan od najmoćnijih ljudi sveta, dugogodišnji prijatelj predsednika Aleksandra Vučića i Srbije, predsednik UAE šeik Mohamed bin Zajad Al Nahjan došao je u Srbiju. 

On je sa predsednikom Vučićem prisustvovao potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Podsećamo, šeik  Mohamed bin Zajed Al Nahjan došao je u Beograd posle prošlonedeljne posete Americi i susreta sa predsednikom Džozefom Bajdenom, potpredsednicom i predsedničkim kandidatom Kamalom Haris, bivšim predsednikom i predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom, i susretom sa egipatskim predsednikom El Sisijem

U vili Mir, nakon sastanka na kome se razgovaralo o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti vojne industrije, ekonomije, poljoprivrede, it-ja, razvoja veštačke inteligencije i zajedničkim projektima dve zemlje, predsednik Vučić ugostio je šeika Mohameda na ručku u Lovačkoj kući.

Tokom krize na Bliskom Istoku, predsednik UAE, kao posrednik u razgovorima o primirju,  ima veliku ulogu u smirivanju situacije, jedan je od retkih koji može da razgovara sa zaraćenim stranama, ali je poznat i zbog dobrog odnosa sa američkom administracijom, kao i sa francuskim predsednikom Makronom. 

Imajući u vidu trenutnu situaciju i zaoštravanje krize na Bliskom Istoku, ova poseta ima još veći značaj za našu zemlju.

Bonus video