TURSKI MEDIJI BRUJE: Erdogan u poseti Srbiji 11. oktobra


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 00:20


Zasad nije saopšteno više detalja o poseti Erdogana

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
TURSKI MEDIJI BRUJE: Erdogan u poseti Srbiji 11. oktobra

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiće Beograd 11. oktobra, preneo je turski portal Jeni Šafak.

Navodi se da će Erdogan pre dolaska u Beograd, posetiti i Tiranu, 10. oktobra, a zatim otputovati u Srbiju.

Zasad nije saopšteno više detalja o poseti Erdogana Srbiji i Albaniji.

Dodaje se da će to biti početak Erdoganovog "diplomatskog maratona", pošto će nakon Beograda otići u ruski Kazanj, gde će se održati 16. Samit BRIKS-a, između 22. i 24. oktobra, a očekuje se da će se na samitu susresti i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Podsećamo, Erdogan je nedavno izjavio da bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija trebalo da preporuči upotrebu sile, u skladu sa rezolucijom koju je donela 1950. godine, ako Savet bezbednosti UN ne uspe da zaustavi napade Izraela u Gazi i Libanu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici, File

Redžep Tajip Erdogan

On je, takođe, pozvao muslimanske zemlje da preduzmu ekonomske, diplomatske i političke korake protiv Izraela kako bi ga pritisli da prihvati prekid vatre i dodao da će izraelski napadi biti usmereni i na njih ako ga uskoro ne zaustave, preneo je Tanjug.

I Đorđa Meloni stiže u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre dva dana da će Italija postati zvanični partner Sajma turizma. Obilazeći završne radove na obnovi zgrade železničke stanice u Subotici, Vučić je najavio da će u naredna tri do četiri meseca italijanska premijerka Đorđa Meloni posetiti Srbiju, što će dodatno unaprediti bilateralne odnose dve zemlje.

- Pre dolaska Meloni, imaćemo još važnih sastanaka sa Italijanima, te će naša bilateralna saradnja biti podignuta na još viši nivo - istakao je Vučić.

Takođe je najavio da će povodom ovog partnerstva biti održano dosta poseta italijanskih zvaničnika.

 

BONUS VIDEO: