MINISTAR KRKOBABIĆ U POSETI SEČANJSKIM SELIMA: Pogranični delovi temelj opstanka cele Srbije


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 21:00


On je u selu Jaša Tomić otvorio manifestaciju Miholjski susreti sela, koju stanovnici Sečnja zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu organizuju četvrtu godinu

Foto: Dragan Gojić
MINISTAR KRKOBABIĆ U POSETI SEČANJSKIM SELIMA: Pogranični delovi temelj opstanka cele Srbije

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je tokom jučerašnje posete Srednjobanatskom okrugu i sečanjskim selima da pogranični delovi zemlje zaslužuju posebnu pažnju.

- Država mora da ima prema ovim mladim ljudima odnos punog uvažavanja i zahvalnosti što su rešeni da ostanu, što svoju budućnost vide ovde. Srbije nema bez njenih sela, a pogranična sela su temelj opstanka - izjavio je ministar.

On je u selu Jaša Tomić otvorio manifestaciju Miholjski susreti sela, koju stanovnici Sečnja zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu organizuju četvrtu godinu. I ovoga puta program koji je okupio više stotina posetilaca bio je raznovrstan. Brojni izlagači predstavili su na etno-bazaru zanatske proizvode, rukotvorine i specijalitete. Nastupila su kulturno-umetnička društva, deca su učestvovala u umetničkim radionicama, a najveću pažnju privukla je nesvakidašnja izložba fotografija nastalih ovog leta tokom foto-safarija Jaša Tomić, gde je više od 100 fotografa iz Srbije i inostranstva predstavilo ovo banatsko selo kroz svoje objektive.

Foto: Dragan Gojić

Miholjski susreti sela

- Sve fotografije, bilo da su na njima njive, kuće, nošnje ili ljudi, zabeležile su detalje života u Jaši Tomiću i predstavljaju pokušaj da se seoski život i naša tradicija otrgnu od zaborava - kaže fotograf Spaso Mladenovski, organizator safarija.

Milan Grubor, zamenik predsednika opštine Sečanj, zahvalio je ministru Krkobabiću na poseti i na svim ulaganjima u ovu opštinu u proteklom periodu. Tokom prethodne četiri godine, kroz programe Ministarstva, u ovoj opštini je bespovratnim sredstvima pomognut rad tri zadruge, useljeno je 86 napuštenih seoskih kuća, dodeljen minibus za prevoz seoskog stanovništva i dat novac za organizovanje Miholjskih susreta sela.

 

BONUS VIDEO: