ĆUTA PRAVIO HAOS U SKUPŠTINI! Njegova poslanica govorila o litijumu, a on je ometao i prekidao! (FOTO)


IZVOR: Republika - 07.10.2024 | 12:49


Opozicija i sama protiv sebe u Skupštini.

Foto: printskrin
ĆUTA PRAVIO HAOS U SKUPŠTINI! Njegova poslanica govorila o litijumu, a on je ometao i prekidao! (FOTO)

U Skupštini Srbije nakon jednočasovne pauze nastavljena je sednica utvrđivanjem dnevnog reda, a raspravlja se o Izmenama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Lider ''Ekološkog ustanka'' Aleksandar Jovanović Ćuta, nastavio je sa pokazivanjem svog pravog lica, te je ponovo pravio haos u Skupštini Srbije i to za vreme izlaganja njegove poslanice Danijele Nestorović.

Inače, Danijela Nestorović je ovlašćeni predlagač izmena Zakona o rudarstvu o geološkim istraživanjima kojima se traži zabrana litijuma. I dok je ona čitala i taksativno nabrajala stvari koje su bitne samo opozicionim poslanicima i lažnim ekolozima, a možda ni njima, Jovanović je prvi pokazao da je ono što Nestorovićeva govori zaista nebitno, jer ju je ometao tokom izlaganja i debate o litijumu, koju su upravo oni, opozicioni parlamentarci tražili.

Foto: Printskrin

Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

Ćuta ju je prekidao i podizao transparent ''Nećete kopati'', te je tako onemogućavao da govori o temi koju su sami tražili.

Podsetimo, sednica je počela u 10 časova, a predsednica Skupštine Ana Brbanić je konstatovala da nema kvoruma i odredila jednočasovnu pauzu, jer je u sistem kartice ubacilo samo 67 poslanika opozicionih stanaka koji su tražili da se raspravlja o Izmenama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, te je poslanice vladajuće koalicije zamolila da obezbede većinu za kvorum.

BONUS VIDEO