JOVANOV: Kako struka odluči po pitanju litijuma tako će biti!


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 12:55


Milenko Jovanov istakao da se čeka stav struke vezano za eksploataciju litijuma.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
JOVANOV: Kako struka odluči po pitanju litijuma tako će biti!

Šef poslanika SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov izjavio je da poslanici vladajuće većine čekaju odluku struke o tome da li može bezbedno po zdravlje ljudi da se eksploatiše litijum I da će tek nakon toga biti doneta odluka.

- Nemamo konačan stav dok struka ne kaže svoj stav. Kako struka kaže. Ako kažu da može, prihvatamo. Ako stručnjaci kažu ne, onda ne. U svakom slučaju ovi koji iz opozicije viču po skupštini nisu struka - rekao je Jovanov.

On je upitao poslanike opozicije ako su toliko protiv litijuma, zašto nisu tražili trajnu zabranu kopanja.

- Vi ne tražite trajnu zabranu, već hoćete da kopate litijum kad biste kojim slučajem došli na vlast - zaključio je Jovanov.

On je takođe izjavio da narodni predstavnici u parlamentu “nisu dužni da slušaju melodrame” o odnosu oca i sina, jednog od najekstremnijih lažnih ekologa, koji su prodavali svoju zemlju Rio Tintu, a koje u raspravi prenose poslanici opozicije.

Jovanov je tako reagovao nakon izlaganja poslanice opozicije Danijele Nestorović koja je čitala dugo pismo aktiviste Nebojše Petkovića u kome se pominje njegov odnos sa sopstvenim ocem i priča o tome kako je otac prodao zemljište Rio Tintu, a sin mu navodno zamerio.

- Nestorović nam je čitala porodičnu dramu o odnosu oca i sina, gde je otac prodao a sin ga se odrekao jer je otac prodao a nije dao njemu da proda. Mi nismo dužni da slušamo ove melodrame - istakao je šef poslaničkog kluba SNS.

On je naglasio da je u stvari suština u tome da su “najekstrimniji aktivisti prodavali ili pokušavali da prodaju svoju zemlju Rio Tintu, a opozicija to pokušava da sakrije”.