Vučić sutra sa predsednikom Skupštine Mađarske


IZVOR: Republika/J.B. - 08.10.2024 | 13:44


Važni sastanci predsednika Vučića sutra!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
Vučić sutra sa predsednikom Skupštine Mađarske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predsednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. 

Sastanak će biti održan u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako je navedeno, sastanak će biti održan 9. oktobra u 09.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Posle sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje. 

Aleksandar Kasanof je funkciju zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan preuzeo 19. jula od Gabrijela Eskobara.

Vučić je stigao danas iz Hamburga u Tivat gde učestvuje na samitu Procesa Brdo-Brioni.

Domaćin samita Brdo-Brioni procesa je crnogorski predsednik Jakov Milatović, a plenarna sednica je počela jutros u zgradi Zbirke pomorskog nasleđa Porto Montenegra.

Na sednici se razgovara o pitanjima unapređenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije. Nakon plenarne sednice, učesnici će održati  konferenciju na kojoj će govoriti predsednik Crne Gore Jakov Milatović, predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar i predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

BONUS VIDEO