PREMIJER VUČEVIĆ ZAIGRAO FUDBAL I KOŠARKU SA ĐACIMA: Pogledajte kako su se tresle mreže u paraćinskoj školi (video)


IZVOR: Republika/J.B. - 08.10.2024 | 15:31


"Ovako bi trebalo da izgleda svaka škola u Srbiji", istakao je premijer.

Foto: instagram/milosvucevic
PREMIJER VUČEVIĆ ZAIGRAO FUDBAL I KOŠARKU SA ĐACIMA: Pogledajte kako su se tresle mreže u paraćinskoj školi (video)

Premijer Srbije Miloš Vučević posetio je danas rekostruisanu školu "Radoje Domanović" u Paraćinu.

On je u obilasku zaigrao fudbal i košarku sa osnovcima, koji su mogli da vide premijera u neformalnom izdanju.

 

 

Poznato je da je Vučević veliki ljubitelj fudbala, a kako je to danas izgledalo pogledajte u videu ispod.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

 

Vučević je istakao da su u rekonstrukciju škole uložena 454 miliona dinara i naveo da su kompletno rekonstruisani fasada, krov, podovi, stolarija, instalacije i sanitarni čvorovi. Dograđena je školska kuhinja sa trpezarijom, montiran lift, uređeno dvorište i sportski tereni sa novim sadržajima, a obezbeđen je i novi inventar.

- Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji, ovo je nešto što želimo da vidimo u svakoj opštini, u svakom gradu. Deca mogu normalno da borave u školi, da uče i da se druže, socijalizuju, a učiteljice i nastavnici imaju sve uslove za izvođenje nastave. Naša je obaveza da ovakve uslove obezbedimo svuda i nastavićemo dalje - rekao je Vučević.

On je ukazao da su u rebalansu budžeta, usvojenom pre desetak dana, izdvojena nova sredstva za ulaganje u osnovne i srednje škole i obdaništa. Vučević je dodao da je svestan da manje lokalne samouprave nemaju kapacitete kao veliki gradovi, pa Republika mora da ulaže dodatne pare da bi obrazovne ustanove bile primerene modernoj i dobro razvijenoj Srbiji.

Ministar za javna ulaganja Darko Glišić izjavio je da u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ nema više vlage, prokišnjavanja, vode u prizemnim prostorijama ni stare stolarije koja je ugrožavala bezbednost učenika i nastavnika.

- Nastavljamo dalje, ovo nije ni prva, ni poslednja investicija od severa do juga, od istoka do zapada, širom Srbije. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije koja prati ono što radi predsednik Republike, mi uspevamo da realizujemo ovakve projekte. I kada imate priliku da budete deo nečega ovakvog, možete samo da izrazite zadovoljstvo i sreću i da pokažete da ste zaista učinili jednu veliku stvar - rekao je Glišić.

Obnova jedne od najvećih škola u opštini Paraćin, koja je ove godine obeležila 75 godina postojanja, počela je u martu 2022. godine sredstvima dobijenim u programu unapređenja objekata javne namene nekadašnje državne Kancelarije za javna ulaganja i uz podršku lokalne samouprave.

U protekle dve godine, koliko je trajala rekonstrukcija, oko 400 učenika OŠ „Radoje Domanović“ nastavu je pohađalo u prostoru srednjoškolskog centra.

BONUS VIDEO