VUČIĆ DANAS SA ALEKSANDROM KASANOFOM! Naslednik Gabrijela Eskobara dolazi u Beograd


IZVOR: Republika - 09.10.2024 | 06:04


Važan sastanak za Srbiju i Zapadni Balkan

Foto: Printscreen/Informer
VUČIĆ DANAS SA ALEKSANDROM KASANOFOM! Naslednik Gabrijela Eskobara dolazi u Beograd

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kako je navedeno, sastanak će biti održan danas u 09.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Aleksandar Kasanof je funkciju zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan preuzeo 19. jula od Gabrijela Eskobara.

Podsećamo da je predsednik Vučić juče učestvovao na samitu Procesa Brdo-Brioni i tom prilikom iz Tivta poručio da će uskoro posetiti Srbe u Crnoj Gori, ali i istakao koliko je regionalna saradnja važna za budućnost čitavog Zapadnog Balkana.

- Da vas obavestim, pošto sam video oduševljenje u crnogorskim medijima posetom Milanovića Donjoj Lastvi i propadnicima hrvatskog naroda i čestirtam mu na tome, to je sasvim uredu, da vas obavestim da ću uskoro posetiti Srbe na teritoriji Crne Gore sa oduševljenjem i suguran sam da ćete podeliti takvu radost i oduševljenje kao što ste je podelili i posetom Zorana Milanovića njegovom narodu. Znam vas odlično pa zato izražavam ovo uverenje - poručio je predsenik. 

 

 

- Za nas je saradnja u regionu važna, važno je da razgovaramo i kada smo saglasni po određenim pitanjima i kada nismo. Uveren sam da ćemo Proces Brdo-Brioni nastaviti onako kako se i do sada odvijao. -Veliko hvala našim domaćinima u Crnoj Gori na gostoprimstvu, a verujem da ćemo u budućnosti imati prilike da to gostoprimstvo uzvratimo - napisao je predsednik Srbije na svom Instagramu.

BONUS VIDEO: