VUČIĆ SUTRA DOČEKUJE ERDOGANA! Turski predsednik u važnoj dvodnevnoj poseti Srbiji


IZVOR: Republika - 09.10.2024 | 09:10


Pred nama su važni razgovori dvojice predsednika.

Foto: Predsedništvo Srbije
VUČIĆ SUTRA DOČEKUJE ERDOGANA! Turski predsednik u važnoj dvodnevnoj poseti Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji 10. i 11. oktobra, najavila je pres služba srpskog predsednika.

Vučić se sa Erdoganom poslednji put susreo pre par sedmica u Njujorku, tokom debate Generalne skupštine UN.

Tada su, kako je naveo predsednik Srbije, razgovarali o svim temama važnim za bilateralne odnose, kao i globalnim bezbednosnim izazovima sa kojima se čitav svet susreće, te o ekonomskoj saradnji i zajedničkim projektima koji mogu da doprinesu razvoju i prosperitetu oba naroda i čitavog regiona.

Erdogan će pre posete Beogradu posetiti i Albaniju, gde bi pored sastanka sa državnim vrhom u Tirani, trebalo da otvori džamiju Namazgah, odnosno Veliku džamiju u glavnom gradu Albanije.

Podsetimo da će se predsednik Vučić danas sastati sa predsednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Sastanak će biti održan u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, navedeno je u saopštenju.

Pre ovog sastanka, predsednik Vučić će se sastati sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Kako je navedeno, sastanak će biti održan danas u 09.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

BONUS VIDEO: