VUČIĆ NAKON SASTANKA S KASANOFOM: Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i evropske integracije zapadnog Balkana


IZVOR: Republika - 09.10.2024 | 10:53


Jedna od tema bio i potencijal za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD.

Foto: printskrin buducnostsrbijeav
VUČIĆ NAKON SASTANKA S KASANOFOM: Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i evropske integracije zapadnog Balkana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, naslednikom Gabrijela Eskobara na toj poziciji.

Predsednik je istakao da je obavljen kvalitetan razgovor sa Kasanofom.

- Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i evropske integracije zapadnog Balkana, kao i o regionalnim i svetskim izazovima koji utiču na stabilnost celog regiona. - napisao je predsednik Vučić na svojoj Instagram stranici buducnostsrbijeav.

Vučić je istakao da su posebno razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD, uz unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu.

- Ukazao sam na značaj dijaloga između naše dve zemlje, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nismo saglasni. - dodao je predsednik.

 

 

Govoreći o situaciji u regionu, predsednik je prevashodno naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM.

- Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija. - zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO: